autor:

Luana

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Torturi

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Autor: Luana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Luana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2011

Ingrediente
Aluat, , 175g faina, 1 varf de sare, 175g unt, aproximativ 150ml. apa rece, , sau, 250g. aluat de foietaj din comert, , Garnitura, , 5-6 mere(depinde de tava), 75g zahar, 50g unt, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

14 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim intr-o folie alimentara si punem la frigider 30min.
Scoatem aluatul din frigider,il intindem pe o suprafata pudrata cu faina si-l ungem cu 50g de unt.Se impatura aluatul in 4 si se lasa la frigider 30 de minute.Se scoate alutul si se repeta operatiunea inca de 2 ori pana la terminarea untului.Se pastreaza la frigider.
Se taie merele in jumatati si se curata de coaja si cotor.
Intr-o craticioara sau direct in tava de tarta,se pun 75g zahar si 50g unt si se lasa sa foc pana se caramelizeaza.Cand zaharul este caramelizat, se toarna intr-o forma de tarta,se aseaza merele peste sosul caramel cu mijlocul in sus.Pe fiecare jumatate de mar se mai presara putin zahar.
Se intinde aluatul putin mai mare decat tava de tarta (sa depaseasca cam doua degete marginea tavii)si se taie o forma rotunda cu ajutorul unei farfurii.Se pune aluatul peste mere avand grija sa-i pliati marginile in interior.Se unge cu ou batut si se pune la cuptor 20-25min. la o temperatura de 200-220C.Cand tarta a devenit aurie se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca 5-10min. si se rastoarna pe o farfurie sau platou.Se serveste cu frisca sau inghetata de vanilie.


Tarta Tatin a devenit faimoasa in secolul 19 cand un renumit patiser din Paris,in graba lui a uitat sa puna aluatul la prajitura si ca sa salveze situatia, a pus aluatul deasupra,a copt tarta si-a intors-o invers.Spre suprinderea lui,tarta a avut un succes extraordinar,reteta devenind astfel celebra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de mere

Tort de mere

Curatam merele si le taiem felii subtiri. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos, adaugam

240 voturi    37 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort Indiana

Tort Indiana

Bati energic ouale cu zaharul si vanilia pina ce isi mareste volumul.Adaugi faina in ploaie.Coci

18 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    arata bine si este interesanta

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2011

    ce delicioasa e!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

14 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 175g faina
  • 1 varf de sare
  • 175g unt
  • aproximativ 150ml. apa rece
  • sau
  • 250g. aluat de foietaj din comert
  • Garnitura
  • 5-6 mere(depinde de tava)
  • 75g zahar
  • 50g unt
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de Luana
Fursecuri cu migdale

Fursecuri cu migdale

Se amesteca untul cu zaharul praf,sarea,zahar vanilat si galbenusul.Se adauga frisca si faina ,se

4 voturi    4 comentarii
25 min
Prajituri
Paine de casa

Paine de casa

Se framanta un aluat potrivit din toate ingredientele(15-20 min, sau la aparatul de facut paine). Se

12 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Supa Thai cu creveti si orez

Supa Thai cu creveti si orez

Se incinge uleiul ,se adauga ardeiul rosu si chili,se caleste 1 minut. Adaugam supa de pui si apa,iar

3 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de legume

mira (Chef de cuisine)

arata bine si este interesanta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata ,, Tort Trufa,,