autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta "Tatin"

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
250 g faina, 150 g unt (moale), 300 g zahar, 1 ou, 2 kg mere, sare., (pentru 6 portii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, faceti la mijloc o gropita si spargeti oul. Adaugati un varf de cutit de sare, 100 g zahar si 100 g unt. Amestecati bine cu varfurile degetelor pana obtineti un aluat. Inveliti-l intr-o folie si lasati-l 30 de minute sa se odihneasca in frigider. Curatati merele de coaja, taiati-le in patru si indepartati partea lemnoasa si samburii. Incalziti cuptorul la 180ˇC. Puneti restul de zahar intr-o forma de metal si lasati-l sa se topeasca la foc mic, impreuna cu 50 g unt. Luati forma de pe foc si asezati pe fundul ei merele. Puneti-o iar pe foc si lasati sa se caleasca incetĘ- fara sa amestecati - pana ce se caramelizeaza usor. Intindeti aluatul pe planseta infainata, avand grija sa depaseasca putin diametrul formei in care se afla merele, asezati-l peste mere si varati marginile spre interiorul formei. Intepati-l din loc in loc cu furculita si bagati forma la cuptor. Lasati tarta sa se coaca 25 de minute (pana se rumeneste). Scoateti-o din forma si serviti-o calda, eventual cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Tatin"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Tatin cu Mere

Tarta Tatin cu Mere

Intr-o cratita care poate fi bagata la cuptor se adauga cele 5 linguri de zahar, scortisoara si untul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim

14 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g unt (moale)
  • 300 g zahar
  • 1 ou
  • 2 kg mere
  • sare.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec cu mac si lamaie Chec cu mac si lamaie

Mixam impreuna untul cu zaharul pana devine spumos, dupa care adaugam pe rand ouale si apoi macul. Faina amestecata cu praful de copt

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuca si crema de vanilie Prajitura cu nuca si crema de vanilie

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Separam galbenusurile de albus. Nuca impreuna cu faina si cu praful de copt le

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac si mere