Puneti faina intr-un castron, faceti la mijloc o gropita si spargeti oul. Adaugati un varf de cutit de sare, 100 g zahar si 100 g unt. Amestecati bine cu varfurile degetelor pana obtineti un aluat. Inveliti-l intr-o folie si lasati-l 30 de minute sa se odihneasca in frigider. Curatati merele de coaja, taiati-le in patru si indepartati partea lemnoasa si samburii. Incalziti cuptorul la 180ˇC. Puneti restul de zahar intr-o forma de metal si lasati-l sa se topeasca la foc mic, impreuna cu 50 g unt. Luati forma de pe foc si asezati pe fundul ei merele. Puneti-o iar pe foc si lasati sa se caleasca incetĘ- fara sa amestecati - pana ce se caramelizeaza usor. Intindeti aluatul pe planseta infainata, avand grija sa depaseasca putin diametrul formei in care se afla merele, asezati-l peste mere si varati marginile spre interiorul formei. Intepati-l din loc in loc cu furculita si bagati forma la cuptor. Lasati tarta sa se coaca 25 de minute (pana se rumeneste). Scoateti-o din forma si serviti-o calda, eventual cu smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii