autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarta "Tatin"

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
250 g faina, 150 g unt (moale), 300 g zahar, 1 ou, 2 kg mere, sare., (pentru 6 portii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Puneti faina intr-un castron, faceti la mijloc o gropita si spargeti oul. Adaugati un varf de cutit de sare, 100 g zahar si 100 g unt. Amestecati bine cu varfurile degetelor pana obtineti un aluat. Inveliti-l intr-o folie si lasati-l 30 de minute sa se odihneasca in frigider. Curatati merele de coaja, taiati-le in patru si indepartati partea lemnoasa si samburii. Incalziti cuptorul la 180ˇC. Puneti restul de zahar intr-o forma de metal si lasati-l sa se topeasca la foc mic, impreuna cu 50 g unt. Luati forma de pe foc si asezati pe fundul ei merele. Puneti-o iar pe foc si lasati sa se caleasca incetĘ- fara sa amestecati - pana ce se caramelizeaza usor. Intindeti aluatul pe planseta infainata, avand grija sa depaseasca putin diametrul formei in care se afla merele, asezati-l peste mere si varati marginile spre interiorul formei. Intepati-l din loc in loc cu furculita si bagati forma la cuptor. Lasati tarta sa se coaca 25 de minute (pana se rumeneste). Scoateti-o din forma si serviti-o calda, eventual cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta "Tatin"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Tatin cu Mere

Tarta Tatin cu Mere

Intr-o cratita care poate fi bagata la cuptor se adauga cele 5 linguri de zahar, scortisoara si untul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Tatin cu mere

Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 150 g unt (moale)
  • 300 g zahar
  • 1 ou
  • 2 kg mere
  • sare.
  • (pentru 6 portii)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
GOGOSI