Tarte Austríaca

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tarte Austríaca

Ingrediente

  • 350 gr. unt
  • 350 gr. zahãr
  • 6 ouã
  • 350 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • un vârf cutit de piper alb mãcinat
  • 5 linguri lapte
  • 3 mere golden si sucul de la o lãmâie
  • 5 prune uscate
  • 100 gr. zahãr galben pt. decor

Mod de preparare

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte.

Pune fãina cu praful de copt si piperul.

La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.

2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.

Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.

3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).

Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.

Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise