autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte Austríaca

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
350 gr. unt, 350 gr. zahãr, 6 ouã, 350 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, un vârf cutit de piper alb mãcinat, 5 linguri lapte, 3 mere golden si sucul de la o lãmâie, 5 prune uscate, 100 gr. zahãr galben pt. decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte.
Pune fãina cu praful de copt si piperul.
La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.
2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.
Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.
3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).
Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.
Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Austríaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Mmmm...ce pofta am...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Atunci am sã pregãtesc una special pt. voi :) Merçi mult!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Mmmm.....ce bun e! Sa-mi pastrezi si mie ca incepand cu 2 martie voi sta 8 zile in Vila nova de Milfontes. Astept, felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. unt
  • 350 gr. zahãr
  • 6 ouã
  • 350 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • un vârf cutit de piper alb mãcinat
  • 5 linguri lapte
  • 3 mere golden si sucul de la o lãmâie
  • 5 prune uscate
  • 100 gr. zahãr galben pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si zmeura