autor:

Piri Piri e Canela

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte Austríaca

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 21 februarie 2011

Ingrediente
350 gr. unt, 350 gr. zahãr, 6 ouã, 350 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, un vârf cutit de piper alb mãcinat, 5 linguri lapte, 3 mere golden si sucul de la o lãmâie, 5 prune uscate, 100 gr. zahãr galben pt. decor

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

8 voturi

Mod de preparare

1)Amestecã bine untul topit cu zahãrul, adaugã ouãle pe rând bãtând bine pt. fiecare în parte.
Pune fãina cu praful de copt si piperul.
La urmã pune laptele. Unge o formã cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã tarta.
2) Merele se curãtã de coajã, se taie pe jumãtate.
Fiecare jumãtate se taie felii pe un fund de tocat, cu grijã pt. a nu separa feliile complect de bazã. Toarnã sucul de lãmâie si pune-le peste tartã,în intervale se pun prunele fãrã sâmburi.
3)Pune zahãrul galben peste tartã (sau pudrã alb).
Dã la copt la 190ºC pt. cca. 35 min.
Feliile de tartã se pot servi cu înghetatã.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Austríaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pachetele cu branza

Pachetele cu branza

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si mierea dizolvate in 75 ml lapte caldut,pe care o lasam la

40 voturi    19 comentarii
2h
Prajituri
Fursecuri cu fulgi de ovaz

Fursecuri cu fulgi de ovaz

Se amesteca zaharul cu ulei,lapte si arome;se adauga fulgii,stafidele si faina amestecata cu praful

5 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2011

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

    Mmmm...ce pofta am...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2011

    Atunci am sã pregãtesc una special pt. voi :) Merçi mult!!!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Mmmm.....ce bun e! Sa-mi pastrezi si mie ca incepand cu 2 martie voi sta 8 zile in Vila nova de Milfontes. Astept, felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 350 gr. unt
  • 350 gr. zahãr
  • 6 ouã
  • 350 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • un vârf cutit de piper alb mãcinat
  • 5 linguri lapte
  • 3 mere golden si sucul de la o lãmâie
  • 5 prune uscate
  • 100 gr. zahãr galben pt. decor

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu prune