autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte Bourdaloue

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 350 g aluat fraged (din comert), , 50 g faina, , 1 conserva mare cu pere in sirop,, 20 g unt, , 2 linguri migdale felii, , 1/2 l lapte, , 1 baton de vanilie, , 100 g zahar pudra, , 2 oua intregi + 4 galbenusuri, , 100 g pudra de migdale.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ungeti si infainati o forma de tarta si imbracati-o cu aluatul intins pe planseta. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si tineti-l la rece o jumatate de ora. Incingeti cuptorul la 180ş.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o cratita laptele impreuna cu batonul de vanilie despicat pe lung, zaharul si un varf de cutit de sare. Separat, intr-un castron, amestecati ouale intregi, galbenusurile si amidonul si turnati peste ele laptele cald - putin cate putin -, amestecand intruna. Turnati compozitia inapoi in cratita, lasati-o sa dea in clocot, continuand sa amestecati, si luati-o de pe foc. Indepartati vanilia si incorporati pudra de migdale. Varsati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca.
Scurgeti perele si taiati-le in doua pe lung. Scoateti aluatul din frigider, acoperiti-l cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, turnati peste aluat crema de migdale, asezati deasupra perele si coaceti tarta inca 5-10 minute in cuptorul incins. Presarati peste ea feliile de migdale si dati-o inca 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Bourdaloue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 350 g aluat fraged (din comert)
  • 50 g faina
  • 1 conserva mare cu pere in sirop,
  • 20 g unt
  • 2 linguri migdale felii
  • 1/2 l lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua intregi + 4 galbenusuri
  • 100 g pudra de migdale.

Raporteaza reteta

Retete

din Prajituri

Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea Prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

Pentru blat: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Biscuiti cofeinizati Biscuiti cofeinizati

Se amestecă untul cu zahărul, gălbenușul de ou până se omogenizează, apoi se adaugă amidonul, praful de copt și făină,

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Clafoutis aux pommes(Prăjitură cu mere)