autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte Bourdaloue

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 350 g aluat fraged (din comert), , 50 g faina, , 1 conserva mare cu pere in sirop,, 20 g unt, , 2 linguri migdale felii, , 1/2 l lapte, , 1 baton de vanilie, , 100 g zahar pudra, , 2 oua intregi + 4 galbenusuri, , 100 g pudra de migdale.

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Ungeti si infainati o forma de tarta si imbracati-o cu aluatul intins pe planseta. Intepati aluatul cu o furculita din loc in loc si tineti-l la rece o jumatate de ora. Incingeti cuptorul la 180ş.
Preparati crema: puneti pe foc intr-o cratita laptele impreuna cu batonul de vanilie despicat pe lung, zaharul si un varf de cutit de sare. Separat, intr-un castron, amestecati ouale intregi, galbenusurile si amidonul si turnati peste ele laptele cald - putin cate putin -, amestecand intruna. Turnati compozitia inapoi in cratita, lasati-o sa dea in clocot, continuand sa amestecati, si luati-o de pe foc. Indepartati vanilia si incorporati pudra de migdale. Varsati-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca.
Scurgeti perele si taiati-le in doua pe lung. Scoateti aluatul din frigider, acoperiti-l cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole uscata si dati-l 15 minute la cuptor. Indepartati hartia si boabele, turnati peste aluat crema de migdale, asezati deasupra perele si coaceti tarta inca 5-10 minute in cuptorul incins. Presarati peste ea feliile de migdale si dati-o inca 5 minute la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Bourdaloue" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 350 g aluat fraged (din comert)
  • 50 g faina
  • 1 conserva mare cu pere in sirop,
  • 20 g unt
  • 2 linguri migdale felii
  • 1/2 l lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 2 oua intregi + 4 galbenusuri
  • 100 g pudra de migdale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu gem de prune