Tarte cu branza de capra si rosii cherry

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu branza de capra si rosii cherry

Ingrediente

  • 500 gr rosii cherry, injumatatite
  • 2 lingurite thym maruntit
  • 2 lingurite busuioc maruntit
  • 350 gr aluat foietaj
  • 100 gr branza de capra, sfaramitata
  • 50 ml ulei de masline aromat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 150⁰C.Aseaza rosiile injumatatite, cu partea taiata in sus, intr-un singur strat, intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline aromat.Presara-le cu 1 lingurita thym, 1 lingurita busuioc, putina sare si piper si da-le la copt 1h 30 minute pana cand s-au inmuiat si au devenit zemoase.Scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca.

Mareste temperatura cuptorului la 200⁰C.Ruleaza aluatul foietaj pe suprafata de lucru si taie din el 24 patratele de aprox. 5 cm.Da-le la copt 15 minute, avand grija sa nu le lasi pana se rumenesc prea mult caci vor mai intra la cuptor.Dupa cele 15 minute, scoate-le din cuptor si cat timp sunt calde preseaza-le usor pentru le aplatiza.

Pentru asamblarea tartelor, aseaza cate 2 jumatati de rosii pe fiecare patrat de aluat foietaj, presara-le cu putina branza de capra si ierburile ramase.Stropeste-le cu putin ulei de masline aromat si da-le la copt 6-10 minute pana cand s-au rumenit.

Dupa ce s-au copt, aranjeaza-le pe o farfurie, stropeste-le cu putin ulei de masline aromat si serveste-le.

Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise