autor:

Andreea_Lazar

» » Prajituri

Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Autor: Andreea_Lazar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Lazar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iunie 2016

Ingrediente
Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie., , Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte., , Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.
Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.
A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.
Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.
Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.
Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:

Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.
Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bile cu prune, capsuni sau caise

Bile cu prune, capsuni sau caise

1. Se bate untul/margarina cu zaharul pana acesta se inmoaie. Se adauga grisul si branza si se framanta

14 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Prajitura cu biscuiti si mere (fara coacere)

Apa si zaharul le punem la fiert, pana cand zaharul se topeste. Intre timp curatam merele de coaja

6 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit
  • în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină
  • 100 gr. de zahăr pudră
  • 100 gr. de unt
  • un ou
  • 6 linguri de apă
  • o esenţă de vanilie.
  • Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră
  • 150 gr. de zahăr
  • 6 linguri de făină
  • un ou
  • 750 ml de lapte.
  • Pentru ornat: căpşuni
  • inimioare de ciocolată.

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Lazar
Gazpacho cu portocala

Gazpacho cu portocala

Gazpacho este o reţetă spaniolă, o supă cremă rece de roşii, foarte gustoasă şi răcoritoare

0 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Budinca de vinete

Budinca de vinete

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura simpla