Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie.
  • Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte.
  • Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.

Mod de preparare

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.

Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.

A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.

Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.

Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:

Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.

Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise