Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarte cu budinca de ciocolata si capsuni

Ingrediente

  • Pentru aluat (18 tarte mi-au ieşit, în forme din acelea mici) aveţi nevoie de: 250 gr făină, 100 gr. de zahăr pudră, 100 gr. de unt, un ou, 6 linguri de apă, o esenţă de vanilie.
  • Pentru budinca de ciocolată neagră: 90 gr. de ciocolată neagră, 150 gr. de zahăr, 6 linguri de făină, un ou, 750 ml de lapte.
  • Pentru ornat: căpşuni, inimioare de ciocolată.

Mod de preparare

Am mixat untul cu zahărul pudră, după care am adăugat oul, mixând în continuare.

Am adăugat apoi apa, esenţa de vanilie şi făina treptat. Aluatul rezultat trebuie să fie moale şi lipicios. L-am învelit în folie alimentară şi l-am lăsat la frigider peste noapte.

A doua zi am frământat aluatul pe masa de lucru pe care am presărat-o cu făină, până am obţinut un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Am întins o foaie subţire rotundă şi am decupat-o pentru formele de tartă, apoi am aşezat aluat în fiecare formă şi l-am înţepat cu furculiţa ca să nu se umfle la cuptor.

Am dat la cuptor (la 180 de grade) circa 20-30 min (depinde şi de cuptor) până s-au rumenit uşor pe fund. Nu trebuie lăsate mult la cuptor pentru că altfel se vor întări şi se vor sfărâma.

Budinca de ciocolată neagră am făcut-o aşa:

Am amestecat într-un vas făina cu oul, 2 linguri de lapte rece şi cu zahărul. Am pus ciocolata la topit, în lapte, pe bain-marie şi când s-a topit, am adăugat compoziţia de făină, amestecând aproape continuu până s-a îngroşat.

Am turnat budinca în tarte şi am ornat cu căpşuni şi inimioare de ciocolată. Inimioarele de ciocolată le puteţi cumpăra sau le puteţi face voi topind ciocolata neagră pe bain-marie şi turnând-o în forme inimioare de silicon, lăsate apoi la frigider să se întărească.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor