autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarte cu carne si spanac

Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Ingrediente
Aluat: 125 g margarina, 1 lingurita de otet, 4-5 linguri apa rece, un praf de sare, circa 6 linguri pline de faina., Umplutura - 500 g spanac, 100 g. carne tocata(orice fel, dar nu grasa), 1-2 legaturi ceapa verde, 1 lingura smintina, 1 ou, sare, piper, dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - se amesteca toate, in ordinea de mai sus. Se lucreaza repede, se face o bila de aluat care se lasa la frigider. Se poate prepara cu o seara inainte.
Se fierbe spanacul in apa cu putina sare. Intre timp se taie ceapa, se caleste, se adauga, optional, usturoiul, apoi carnea , sare si piper, si se scad foarte bine.
Se scurge bine spanacul, se mai scade putin pina se evapora toata zeama, se taie marunt, se amesteca cu carnea.

La urma se adauga in compozitie 1 lingura de smintina si un ou. Se potriveste de condimente. Cui ii place, poate adauga putin marar verde tocat.
Se tapeteaza formele de tarta cu aluat, se umplu cu virf cu compozitia si se coc la foc mijlociu 30-40 de minute.

Se consuma calde, cu smintina, sau reci, cu mustar, ketchup sau hrean.
Ies intre 6 si 12 tarte, dupa marimea formelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu carne si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Tartine din cremwursti (pentru copii)

Tartine din cremwursti (pentru copii)

Se toaca crenwurstii intr-un robot de bucatarie dupa care se amesteca cu ouale, batute bine, adaugam

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Drob cu ficat de pui si ciuperci

Drob cu ficat de pui si ciuperci

Se taie ceapa mărunt si se căleşte de jumătate, apoi se adaugă ficatul feliuţe. Când îşî

14 voturi    7 comentarii
2h
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 125 g margarina
  • 1 lingurita de otet
  • 4-5 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • circa 6 linguri pline de faina.
  • Umplutura - 500 g spanac
  • 100 g. carne tocata(orice fel
  • dar nu grasa)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 lingura smintina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Crochete crocante din piept de pui