Tarte cu carne si spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 125 g margarina, 1 lingurita de otet, 4-5 linguri apa rece, un praf de sare, circa 6 linguri pline de faina.
  • Umplutura - 500 g spanac, 100 g. carne tocata(orice fel, dar nu grasa), 1-2 legaturi ceapa verde, 1 lingura smintina, 1 ou, sare, piper, dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Mod de preparare

Aluatul - se amesteca toate, in ordinea de mai sus. Se lucreaza repede, se face o bila de aluat care se lasa la frigider. Se poate prepara cu o seara inainte.

Se fierbe spanacul in apa cu putina sare. Intre timp se taie ceapa, se caleste, se adauga, optional, usturoiul, apoi carnea , sare si piper, si se scad foarte bine.

Se scurge bine spanacul, se mai scade putin pina se evapora toata zeama, se taie marunt, se amesteca cu carnea.

La urma se adauga in compozitie 1 lingura de smintina si un ou. Se potriveste de condimente. Cui ii place, poate adauga putin marar verde tocat.

Se tapeteaza formele de tarta cu aluat, se umplu cu virf cu compozitia si se coc la foc mijlociu 30-40 de minute.

Se consuma calde, cu smintina, sau reci, cu mustar, ketchup sau hrean.

Ies intre 6 si 12 tarte, dupa marimea formelor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...

Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon

Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.

Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel

Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.

Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise