autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarte cu carne si spanac

Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Ingrediente
Aluat: 125 g margarina, 1 lingurita de otet, 4-5 linguri apa rece, un praf de sare, circa 6 linguri pline de faina., Umplutura - 500 g spanac, 100 g. carne tocata(orice fel, dar nu grasa), 1-2 legaturi ceapa verde, 1 lingura smintina, 1 ou, sare, piper, dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - se amesteca toate, in ordinea de mai sus. Se lucreaza repede, se face o bila de aluat care se lasa la frigider. Se poate prepara cu o seara inainte.
Se fierbe spanacul in apa cu putina sare. Intre timp se taie ceapa, se caleste, se adauga, optional, usturoiul, apoi carnea , sare si piper, si se scad foarte bine.
Se scurge bine spanacul, se mai scade putin pina se evapora toata zeama, se taie marunt, se amesteca cu carnea.

La urma se adauga in compozitie 1 lingura de smintina si un ou. Se potriveste de condimente. Cui ii place, poate adauga putin marar verde tocat.
Se tapeteaza formele de tarta cu aluat, se umplu cu virf cu compozitia si se coc la foc mijlociu 30-40 de minute.

Se consuma calde, cu smintina, sau reci, cu mustar, ketchup sau hrean.
Ies intre 6 si 12 tarte, dupa marimea formelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu carne si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chec cu ficatei de pui

Chec cu ficatei de pui

Ficateii ii spalam in cateva ape,apoi ii lasam sa stea 10 minute in apa rece sa mai iese sangele

9 voturi    6 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Mini baghete umplute cu piept de pui si broccoli

Fierbem cateva minute broccoli,apoi il lasam intr-o strecuratoare. Taiem pieptul de pui in fasii

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 125 g margarina
  • 1 lingurita de otet
  • 4-5 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • circa 6 linguri pline de faina.
  • Umplutura - 500 g spanac
  • 100 g. carne tocata(orice fel
  • dar nu grasa)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 lingura smintina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Burger cu rosii si mozzarella