autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarte cu carne si spanac

Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Popa (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 04 aprilie 2008

Ingrediente
Aluat: 125 g margarina, 1 lingurita de otet, 4-5 linguri apa rece, un praf de sare, circa 6 linguri pline de faina., Umplutura - 500 g spanac, 100 g. carne tocata(orice fel, dar nu grasa), 1-2 legaturi ceapa verde, 1 lingura smintina, 1 ou, sare, piper, dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Aluatul - se amesteca toate, in ordinea de mai sus. Se lucreaza repede, se face o bila de aluat care se lasa la frigider. Se poate prepara cu o seara inainte.
Se fierbe spanacul in apa cu putina sare. Intre timp se taie ceapa, se caleste, se adauga, optional, usturoiul, apoi carnea , sare si piper, si se scad foarte bine.
Se scurge bine spanacul, se mai scade putin pina se evapora toata zeama, se taie marunt, se amesteca cu carnea.

La urma se adauga in compozitie 1 lingura de smintina si un ou. Se potriveste de condimente. Cui ii place, poate adauga putin marar verde tocat.
Se tapeteaza formele de tarta cu aluat, se umplu cu virf cu compozitia si se coc la foc mijlociu 30-40 de minute.

Se consuma calde, cu smintina, sau reci, cu mustar, ketchup sau hrean.
Ies intre 6 si 12 tarte, dupa marimea formelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu carne si spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piept de pui in lipie

Piept de pui in lipie

Pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare. Intre timp se pregateste sosul astfel: intr-un vas

3 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Aperitive cu carne
Trandafirasi in foietaj

Trandafirasi in foietaj

Se decongeleaza foile lasandu-le in frigider,se aseaza pe planseta , se taie in patratele cam de

5 voturi    3 comentarii
40 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 125 g margarina
  • 1 lingurita de otet
  • 4-5 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • circa 6 linguri pline de faina.
  • Umplutura - 500 g spanac
  • 100 g. carne tocata(orice fel
  • dar nu grasa)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 1 lingura smintina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • dupa gust un catel de usturoi sau 1-2 fire de usturoi verde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj