autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarte cu crema si pere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 pachet aluat fraged, 4 pere, 200 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4 frunze de menta. Pentru crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Crema - Despicati in doua (pe lung) batonul de vanilie si radeti miezul deasupra cratitei in care ati turnat laptele. Puneti cratita pe foc si, cand laptele clocoteste, stingeti focul si acoperiti-o cu un capac. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si frecati-le bine, pana ce amestecul incepe sa se albeasca.
Incorporati - amestecand incontinuu - faina cernuta si laptele cald, putin cate putin. Turnati compozitia inapoi in cratita si lasati-o sa fiarba, la foc foarte mic, pana ce se-ngroasa.
Luati cratita de pe foc, incorporati untul si rachiul de pere, amestecati si lasati sa se raceasca.

Perele - Intr-o alta cratita puneti pe foc 700 ml de apa impreuna cu 200 g zahar si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa ca un sirop. Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, indepartati partea lemnoasa si semintele, introduceti-le in sirop si lasati-le sa fiarba incet 15 minute.
Scoateti-le cu lingura de spuma, scurgeti-le si taiati-le felii subtiri, fara a le despica pana la capat, in asa fel incat feliile sa ramana prinse ca intr-un evantai.

Tarta - Incingeti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul pe planseta si imbracati cu el 4 forme mici de tarta, tapetate cu hartie de copt. Turnati crema, asezati deasupra jumatatile de para, presarati zaharul vanilat si coaceti tartele 20 de minute, pana ce aluatul si fructele s-au rumenit frumos.

Garnisiti-le cu frunze de menta si serviti-le caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada cu zmeura

Rulada cu zmeura

Blat: 1. Preincalzesti cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Separi albusurile de galbenusuri de la

0 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Chec cu cacao, de post

Chec cu cacao, de post

Mai intai, pornim cuptorul. Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu

7 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 4 pere
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 frunze de menta. Pentru crema: 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 2 oua intregi + 1 galbenus
  • 75 g zahar
  • 60 g faina
  • 25 g unt
  • 4 linguri rachiu de pere.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
FURSECURI CU STAFIDE