autor:

Fara foto

» » Prajituri

Tarte cu crema si pere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2005

Ingrediente
1 pachet aluat fraged, 4 pere, 200 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4 frunze de menta. Pentru crema: 500 ml lapte, 1 baton de vanilie, 2 oua intregi + 1 galbenus, 75 g zahar, 60 g faina, 25 g unt, 4 linguri rachiu de pere., (pentru 4 persoane)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Crema - Despicati in doua (pe lung) batonul de vanilie si radeti miezul deasupra cratitei in care ati turnat laptele. Puneti cratita pe foc si, cand laptele clocoteste, stingeti focul si acoperiti-o cu un capac. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si frecati-le bine, pana ce amestecul incepe sa se albeasca.
Incorporati - amestecand incontinuu - faina cernuta si laptele cald, putin cate putin. Turnati compozitia inapoi in cratita si lasati-o sa fiarba, la foc foarte mic, pana ce se-ngroasa.
Luati cratita de pe foc, incorporati untul si rachiul de pere, amestecati si lasati sa se raceasca.

Perele - Intr-o alta cratita puneti pe foc 700 ml de apa impreuna cu 200 g zahar si lasati sa fiarba pana ce se ingroasa ca un sirop. Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, indepartati partea lemnoasa si semintele, introduceti-le in sirop si lasati-le sa fiarba incet 15 minute.
Scoateti-le cu lingura de spuma, scurgeti-le si taiati-le felii subtiri, fara a le despica pana la capat, in asa fel incat feliile sa ramana prinse ca intr-un evantai.

Tarta - Incingeti cuptorul la 180 grade C. Intindeti aluatul pe planseta si imbracati cu el 4 forme mici de tarta, tapetate cu hartie de copt. Turnati crema, asezati deasupra jumatatile de para, presarati zaharul vanilat si coaceti tartele 20 de minute, pana ce aluatul si fructele s-au rumenit frumos.

Garnisiti-le cu frunze de menta si serviti-le caldute sau reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Se despart ouale. Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si zahar vanilat. Apoi

42 voturi    24 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura Vieneza 2

Prajitura Vieneza 2

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet aluat fraged
  • 4 pere
  • 200 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 frunze de menta. Pentru crema: 500 ml lapte
  • 1 baton de vanilie
  • 2 oua intregi + 1 galbenus
  • 75 g zahar
  • 60 g faina
  • 25 g unt
  • 4 linguri rachiu de pere.
  • (pentru 4 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura Simo