autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarte cu dovlecei si ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged, , 400 ml lapte smantanit (degresat), , 3 oua, , 1 varf de cutit nucsoara, , 3 dovlecei, , 200 g cartofi, , 4 cepe verzi, , 1 legatura cimbru proaspat, , 1 lingura seminte de susan, , sare, , piper macinat.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Intindeti aluatul cat mai subtire si imbracati cu el 8 forme mici de tarta (antiadezive). Separat, bateti intr-un castron ouale cu laptele, nucsoara, sarea si piperul.
Taiati dovleceii rondele, opariti-i cu apa clocotita si lasati-i sa se scurga. Curatati cartofii, fierbeti-i si taiati-i felii subtiri.
Puneti in fiecare forma cate-un strat de dovlecei si unul de cartofi (alternativ) si turnati deasupra cate 3 linguri din amestecul de oua + lapte.
Presarati apoi ceapa taiata rondele si cimbrul tocat marunt si dati tartele 30 de minute la cuptorul incins in prealabil la 210°. Cand sunt coapte tartele, presarati peste ele semintele de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu dovlecei si ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

Prima data se pregatesc legumele, pt ca prepararea retetei in sine, dureaza cateva minute. Asadar,

2 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curățăm si apoi spălăm ciupercile. Codiţele le desprindem şi le tăiem cubuleţe. Ceapa

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged
  • 400 ml lapte smantanit (degresat)
  • 3 oua
  • 1 varf de cutit nucsoara
  • 3 dovlecei
  • 200 g cartofi
  • 4 cepe verzi
  • 1 legatura cimbru proaspat
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare
  • piper macinat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Cosulete umplute cu salata de boeuf