Tarte cu dovlecei si ceapa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged,
  • 400 ml lapte smantanit (degresat),
  • 3 oua,
  • 1 varf de cutit nucsoara,
  • 3 dovlecei,
  • 200 g cartofi,
  • 4 cepe verzi,
  • 1 legatura cimbru proaspat,
  • 1 lingura seminte de susan,
  • sare,
  • piper macinat.

Mod de preparare

Intindeti aluatul cat mai subtire si imbracati cu el 8 forme mici de tarta (antiadezive). Separat, bateti intr-un castron ouale cu laptele, nucsoara, sarea si piperul.

Taiati dovleceii rondele, opariti-i cu apa clocotita si lasati-i sa se scurga. Curatati cartofii, fierbeti-i si taiati-i felii subtiri.

Puneti in fiecare forma cate-un strat de dovlecei si unul de cartofi (alternativ) si turnati deasupra cate 3 linguri din amestecul de oua + lapte.

Presarati apoi ceapa taiata rondele si cimbrul tocat marunt si dati tartele 30 de minute la cuptorul incins in prealabil la 210°. Cand sunt coapte tartele, presarati peste ele semintele de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pizza bread

Pizza bread

Pizza bread
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Ciorbă de crap
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor