autor:

Gabriella Kassas

» » Dulciuri diverse

Tarte cu lamaie

Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriella Kassas (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
Aluat:, , 500 g faina, 250 g unt, 200 ml apa, sare, , Crema:, , 7 oua, 5 galbenusuri, 6 lamai (zeama si coaja rasa fin), 2 portocale zeama, 350 ml frisca lichida, 350 g zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat care se lasa la frigider jumatate de ora.
Intr-un bol se pun 7 oua, 5 galbenusuri.zeama de la porocala si lamaie, coaja de lamaie si zaharul si se bat pana se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si se omogenizeaza.
Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune aluatul.Se inteapa cu furculita in mai multe locuri.Se pune crema peste aluat si se da la cuptor la 180 grade , 1 h.
Scoasa de la cuptor:Se lasa sa se raceasca.
Se caramelizeaza 200 grame de zahar si se toarna pe o hartie de copt si se lasa la racit.Cand caramelul s-a racit se rupe in bucati si se baga in blender pana se obtine un \"praf de caramel\".Cu ajutorul unei site se presara \"praf de caramel\" pe tarta rece. Se mai lasa 10 min pana se topeste caramelul de pe tarta (caramelul absoarbe umezeala de pe tarta si se va topi).
(aveam mai multe poze dar nu mai pot sa bag-scuze)

Asta este tot!Pofta buna si spor la gatit!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada

1) Am folosit aluat de tarte din comert, deci l-am lãsat la descongelat, între timp am preparat

5 voturi    4 comentarii
45 min
Torturi
Melcisori cu nuca

Melcisori cu nuca

Drojdia se dizolva cu putin zahar si lapte caldut.Se pune peste faina alaturi de zahar,oua,laptele

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Arata super bine,un deliciu...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2010

    Foarte buna....

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009

    Si eu cred la fel...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Cred ca este delicioasa...

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Imi plac dulciurile cu lamaie pentru gustul pe care il da acest ingredient! Daca mai stii si altele, sa mai postezi si alte retete de acest fel :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 200 ml apa
  • sare
  • Crema:
  • 7 oua
  • 5 galbenusuri
  • 6 lamai (zeama si coaja rasa fin)
  • 2 portocale zeama
  • 350 ml frisca lichida
  • 350 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriella Kassas
Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Pizza Calzone(reteta unica italieneasca)

Din faina, drojdie, 600 ml apa calduta, sarea si 80 ml ulei se face un aluat care se lasa apoi 30

30 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza
Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Semilune cu lamaie(prajituri cu lamaie)

Se freaca untura(eu uneori pun 200g unt in loc de untura,dar e mai pufoasa cu untura)pana devine

3 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Oua umplute picante

Oua umplute picante

Se fierb ouale tari;dupa ce s-au racit,se curata,se taie in doua in lat,ca niste paharele.Se scoate

2 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata super bine,un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
PERE IMBATATE CU INGHETATA