Tarte cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarte cu mere

Ingrediente

  • 80 g unt plus o lingura unt
  • 160 g faina
  • un ou
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar plus alte 4 linguri
  • 2 mere
  • scortisoara dupa gust
  • in plic tort gelee transparent
  • un praf de copt ( jumatate de plic)
  • o ceasca de vin alb demisec

Mod de preparare

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare, zaharul, untul si se framanta. Va rezulta un aluat nelegat. Se adauga oul se framanta. La final se pune apa. Se framanta bine si se pune la rece. Intre timp se pregatesc formele de tarta, se unge fiecare cu unt. Se scoate aluatul, se intinde o foaie si se imbraca formele. Se pun la copt pentru 10-15 minute maximum. Cand sunt gata, se scot si se pun la racit.

Merele au fost spalate si taiate julienne. Intr-o cratita se pune unt, cat o nuca, si se adauga merele taiate cu cutitul betisoare, se pun merele, zaharul, scortisoara si se amesteca. Se adauga vinul si lasam sa fiarba pana ce merele incep sa se lege, iar alcoolul se evapora. Merele astfel pregatite se pun in formele coapte. Deasupra se aseaza tort gelee preparat cam asa: un plic de tort gelee transparent, 2 linguri zahar si 250 ml apa (se inlocuieste cu un suc sau sirop, ideal asa este) se pun la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, se opreste focul, se da la rece si se aseaza deasupra merelor. Deasupra se pune scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise