Se lasa la decongelat aluatul (12 ore la frigider sau 2 ore la temperatura camerei) si se intinde pe o planseta infainata, in forma de patrat, cu laturile de circa 20 cm. Se taie apoi in patru patrate mai mici (laturile de 10 cm) si se lasa sa stea la rece circa 20 de minute. Se incinge cuptorul, se clateste o tava cu putina apa si se lasa sa se usuce (fara sa se stearga). Patratele de aluat se ung cu galbenusul amestecat cu cateva picaturi de apa, apoi se ridica marginile si se strang bine muchiile laterale intre degete, ca sa se lipeasca, iar tartele astfel obtinute se aseaza pe tava. Se curata merele, se taie in doua, se golesc de seminte si de partea lemnoasa si fiecare jumatate se cresteaza cu un cutit dintr-o margine intr-alta pe partea bombata. Se aseaza cu partea plata pe fundul tartelor si se presara cu zahar si bucatele mici de unt. Se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute. Migdalele taiate se prajesc usor intr-o tigaie, fara grasime, iar dulceata se incalzeste putin si se amesteca bine ca sa se subtieze. Tartele scoase din cuptor se ung cu dulceata, se presara deasupra migdalele prajite si se servesc cat sunt caldute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii