autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarte cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g aluat foitaj (congelat), , 2 mere mari, , 20 g unt, , 20 g zahar, , un galbenus, , o lingura de migdale taiate, , 4 linguri gem de caise.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa la decongelat aluatul (12 ore la frigider sau 2 ore la temperatura camerei) si se intinde pe o planseta infainata, in forma de patrat, cu laturile de circa 20 cm. Se taie apoi in patru patrate mai mici (laturile de 10 cm) si se lasa sa stea la rece circa 20 de minute. Se incinge cuptorul, se clateste o tava cu putina apa si se lasa sa se usuce (fara sa se stearga). Patratele de aluat se ung cu galbenusul amestecat cu cateva picaturi de apa, apoi se ridica marginile si se strang bine muchiile laterale intre degete, ca sa se lipeasca, iar tartele astfel obtinute se aseaza pe tava. Se curata merele, se taie in doua, se golesc de seminte si de partea lemnoasa si fiecare jumatate se cresteaza cu un cutit dintr-o margine intr-alta pe partea bombata. Se aseaza cu partea plata pe fundul tartelor si se presara cu zahar si bucatele mici de unt. Se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute. Migdalele taiate se prajesc usor intr-o tigaie, fara grasime, iar dulceata se incalzeste putin si se amesteca bine ca sa se subtieze. Tartele scoase din cuptor se ung cu dulceata, se presara deasupra migdalele prajite si se servesc cat sunt caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu mere / Tarte aux pommes

Prajitura cu mere / Tarte aux pommes

Se curate merele si se taie in felii:se face un sirop din apa , zahar si esente si se pun feliile

38 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

1)Se lasã foietajul la descongelat,se pot tãia pãtrate s-au rotunde dupã plac.In reteta originalã

7 voturi    16 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g aluat foitaj (congelat)
  • 2 mere mari
  • 20 g unt
  • 20 g zahar
  • un galbenus
  • o lingura de migdale taiate
  • 4 linguri gem de caise.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere de toamna