Tarte cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g aluat foitaj (congelat),
  • 2 mere mari,
  • 20 g unt,
  • 20 g zahar,
  • un galbenus,
  • o lingura de migdale taiate,
  • 4 linguri gem de caise.

Mod de preparare

Se lasa la decongelat aluatul (12 ore la frigider sau 2 ore la temperatura camerei) si se intinde pe o planseta infainata, in forma de patrat, cu laturile de circa 20 cm. Se taie apoi in patru patrate mai mici (laturile de 10 cm) si se lasa sa stea la rece circa 20 de minute. Se incinge cuptorul, se clateste o tava cu putina apa si se lasa sa se usuce (fara sa se stearga). Patratele de aluat se ung cu galbenusul amestecat cu cateva picaturi de apa, apoi se ridica marginile si se strang bine muchiile laterale intre degete, ca sa se lipeasca, iar tartele astfel obtinute se aseaza pe tava. Se curata merele, se taie in doua, se golesc de seminte si de partea lemnoasa si fiecare jumatate se cresteaza cu un cutit dintr-o margine intr-alta pe partea bombata. Se aseaza cu partea plata pe fundul tartelor si se presara cu zahar si bucatele mici de unt. Se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute. Migdalele taiate se prajesc usor intr-o tigaie, fara grasime, iar dulceata se incalzeste putin si se amesteca bine ca sa se subtieze. Tartele scoase din cuptor se ung cu dulceata, se presara deasupra migdalele prajite si se servesc cat sunt caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise