autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarte cu mere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g aluat foitaj (congelat), , 2 mere mari, , 20 g unt, , 20 g zahar, , un galbenus, , o lingura de migdale taiate, , 4 linguri gem de caise.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se lasa la decongelat aluatul (12 ore la frigider sau 2 ore la temperatura camerei) si se intinde pe o planseta infainata, in forma de patrat, cu laturile de circa 20 cm. Se taie apoi in patru patrate mai mici (laturile de 10 cm) si se lasa sa stea la rece circa 20 de minute. Se incinge cuptorul, se clateste o tava cu putina apa si se lasa sa se usuce (fara sa se stearga). Patratele de aluat se ung cu galbenusul amestecat cu cateva picaturi de apa, apoi se ridica marginile si se strang bine muchiile laterale intre degete, ca sa se lipeasca, iar tartele astfel obtinute se aseaza pe tava. Se curata merele, se taie in doua, se golesc de seminte si de partea lemnoasa si fiecare jumatate se cresteaza cu un cutit dintr-o margine intr-alta pe partea bombata. Se aseaza cu partea plata pe fundul tartelor si se presara cu zahar si bucatele mici de unt. Se baga la cuptor si se coc 15-20 de minute. Migdalele taiate se prajesc usor intr-o tigaie, fara grasime, iar dulceata se incalzeste putin si se amesteca bine ca sa se subtieze. Tartele scoase din cuptor se ung cu dulceata, se presara deasupra migdalele prajite si se servesc cat sunt caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarte cu mere

Tarte cu mere

Aluatul: se cerne faina. Se adauga praful de copt, un praf de sare, zaharul, untul si se framanta.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

Mini tarte de mere(Tarte folhada de maçã)

1)Se lasã foietajul la descongelat,se pot tãia pãtrate s-au rotunde dupã plac.In reteta originalã

7 voturi    16 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g aluat foitaj (congelat)
  • 2 mere mari
  • 20 g unt
  • 20 g zahar
  • un galbenus
  • o lingura de migdale taiate
  • 4 linguri gem de caise.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Souffle cu afine, pepene galben si banana