Tarte cu nuci macadamia aromate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarte cu nuci macadamia aromate

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 150 gr faina
  • 1 lingura zahar
  • Un praf de sare
  • 100 gr unt sau margarina Rama, taiat(a) cubulete si racit(a)
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura
  • 150 gr nuci macadamia, prajite
  • 50 gr zahar brun
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri unt sau margarina Rama, topit(a)
  • 1 ou
  • Coaja rasa de la ½ portocala

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul si sarea.Adauga untul/margarina si amesteca, apoi adauga apa si amesteca pana la omogenizare.Da alautul obtinut la rece pentru 15 minute.

Incalzeste cuptorul la 180°C.Imparte aluatul in 4 parti egale.Ruleaza fiecare bucata de aluat la grosimea de 5mm.Pune fiecare bucata de aluat rulata intr-o tavita individuala de tarta de 10 cm diametru.Taie marginile ce sunt in plus, apoi da tartele la rece 10 minute.Aseaza tavitele de tarta pe o tava de copt, aseaza foi de aluminiu deasupra fiecarei tarte si presara greutati de placinta, orez sau fasole.Coace tartele 15 minute, inlatura folia de aluminiu si greutatile si mai coace-le pentru inca 10 minute, pana se rumnesc usor pe margini se devin uscate in centru.

Pentru umplutura, imparte nucile in mod egal in cele 4 tarte.Amesteca zaharul brun cu mierea, untul/margarina topit(a) ,oul si coaja de portocala.Toarna amestecul obtinut peste nuci, amestecandu-le usor.Pune tartele la copt 18-20 minute, pana nucile se rumensc usor.Tartele se pot servi cu inghetata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise