autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Tarte cu ricotta si smochine

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, - 250 g făină, - 125 g unt rece tăiat cubuleţe, - 100 g zahăr fin, - 1 ou, - un vârf de cuţit de sare, - 1 linguriţă praf de copt, - coaja rasă de la o lămâie, , Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:, - 4 smochine, - o lingură de zahăr, - 20 unt, - câteva picături de coniac, , Ingrediente pentru topping:, - 250 g ricotta, - 100 g zahăr fin, - 1 gălbenuş de ou

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.

Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul. Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.

Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit.În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3 linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.

Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute.

Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose cu Finetti

Briose cu Finetti

Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana isi dubleaza volumul.Adaugam uleiul si apoi iaurtul

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Tarta cu coacaze negre pe blat de cocos

Blatul : Este extrem de simplu de facut . In vasul robotului am pus fulgi de cocos impreuna cu

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 250 g făină
  • - 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • - 100 g zahăr fin
  • - 1 ou
  • - un vârf de cuţit de sare
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • - 4 smochine
  • - o lingură de zahăr
  • - 20 unt
  • - câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • - 250 g ricotta
  • - 100 g zahăr fin
  • - 1 gălbenuş de ou

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu cocos si ricotta