autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Tarte cu ricotta si smochine

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 octombrie 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, - 250 g făină, - 125 g unt rece tăiat cubuleţe, - 100 g zahăr fin, - 1 ou, - un vârf de cuţit de sare, - 1 linguriţă praf de copt, - coaja rasă de la o lămâie, , Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:, - 4 smochine, - o lingură de zahăr, - 20 unt, - câteva picături de coniac, , Ingrediente pentru topping:, - 250 g ricotta, - 100 g zahăr fin, - 1 gălbenuş de ou

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.

Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul. Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.

Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit.În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3 linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.

Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute.

Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele

1. Unge cu unt/margarina 6 forme mici de copt (a cate 150ml) si pudreaza-le cu cacao, inlaturand

8 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura sfaramicioasa cu prune

Prajitura sfaramicioasa cu prune

Făina cu cuburi mici de unt, cu ouale se pune intr-un castron ,se amesteca adaugand praful de copt,sarea,

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 250 g făină
  • - 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • - 100 g zahăr fin
  • - 1 ou
  • - un vârf de cuţit de sare
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • - 4 smochine
  • - o lingură de zahăr
  • - 20 unt
  • - câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • - 250 g ricotta
  • - 100 g zahăr fin
  • - 1 gălbenuş de ou

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

17 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

8 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

37 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Negresă cu gem de afine şi bezea