Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand - cand incep sa se intareasca - putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii