autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte mici cu coacaze

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 9 bucati):, Pentru aluat - 200 g unt moale, , 100 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1/4 baton de vanilie (miezul razuit), , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 300 g faina., Pentru umplutura - 6 albusuri, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 180 g zahar, , 300 g coacaze.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand - cand incep sa se intareasca - putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte mici cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta dobrogeana  cu dovleac

Placinta dobrogeana cu dovleac

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o

25 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga

9 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 9 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina.
  • Pentru umplutura - 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 180 g zahar
  • 300 g coacaze.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gauffre cu ciocolata si frisca