autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte mici cu coacaze

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 9 bucati):, Pentru aluat - 200 g unt moale, , 100 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1/4 baton de vanilie (miezul razuit), , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 300 g faina., Pentru umplutura - 6 albusuri, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 180 g zahar, , 300 g coacaze.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand - cand incep sa se intareasca - putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte mici cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins  simple si pufoase

Muffins simple si pufoase

Ouale intregi le mixam cu zaharul pana devin o crema; Iaurtul il amestecam cu uleiul,faina cu praful

3 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Prajitura cu mere glasate si frisca

Prajitura cu mere glasate si frisca

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii grosute. Se unge bine cu unt o tava, apoi se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 9 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina.
  • Pentru umplutura - 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 180 g zahar
  • 300 g coacaze.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa