autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte mici cu coacaze

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 9 bucati):, Pentru aluat - 200 g unt moale, , 100 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1/4 baton de vanilie (miezul razuit), , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 300 g faina., Pentru umplutura - 6 albusuri, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 180 g zahar, , 300 g coacaze.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand - cand incep sa se intareasca - putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte mici cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Savarine

Savarine

Intr-un castron se freaca drojdia cu putin zahar pana se lichefiaza, apoi se dilueaza cu 150 ml.

8 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Eclere

Eclere

Punem apa la fiert impreuna cu untul/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

52 voturi    17 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 9 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina.
  • Pentru umplutura - 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 180 g zahar
  • 300 g coacaze.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nuci si crema de cafea