autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarte mici cu coacaze

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 9 bucati):, Pentru aluat - 200 g unt moale, , 100 g zahar, , 1 varf de cutit sare, , 1/4 baton de vanilie (miezul razuit), , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , 300 g faina., Pentru umplutura - 6 albusuri, , 1 lingurita zeama de lamaie, , 180 g zahar, , 300 g coacaze.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se framanta aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic, se tine circa 2 ore la rece si apoi se intinde pe planseta infainata (grosimea: 4 mm). Se decupeaza 6 cercuri si se imbraca cu ele 6 forme mici de tarta (12 cm diametrul). Se coc 12-15 minute, acoperite cu hartie pentru copt si un strat de boabe de fasole, dupa care se indeparteaza hartia si boabele si se mai dau circa 8 minute la cuptor.
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, adaugand - cand incep sa se intareasca - putina zeama de lamaie, iar cand spuma s-a intarit bine, si zaharul, putin cate putin (in ploaie). Se incorporeaza 250 g coacaze si se umplu tartele cu spuma. Se dau din nou la cuptor, sub grill, si se lasa pana ce bezeaua se rumeneste putin la suprafata. Se orneaza cu coacazele puse deoparte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte mici cu coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu cirese

Prajitura cu cirese

Spalam bine ciresele, indepartam coditele si le scoatem samburii. Ouale, de la temperatura camerei,

5 voturi    9 comentarii
50 min
Prajituri
Floricele zmeurate

Floricele zmeurate

Cerni bine făina într-un vas mai mare, iar într-o cană pui laptele încălzit,

0 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 9 bucati):
  • Pentru aluat - 200 g unt moale
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul razuit)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 300 g faina.
  • Pentru umplutura - 6 albusuri
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 180 g zahar
  • 300 g coacaze.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe (prune)