autor:

Anca E. Voicu

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive cu brinza, Retete de Craciun

Tarte pentru Sarbatori

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2016

Ingrediente
Ingrediente pentru 26 de tarte:, 150 g Rama Maestro 70% grasime, 1 ceasca lapte cald (150ml), 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar, 1 ou, faina cat cuprinde, 1 praf de copt, , Pentru umplutura:, 150 g branza rasa, 1 lingurita smantana, 1 ceapa rosie, sare dupa gust, castraveti, rosii, ardei gras

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza.

Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion, intrucat aluatul nu este nici prea dulce, nici prea sarat, astfel ca putem folosi o parte din ele la aperitiv, iar cealalta s-o servim la desert.



Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.

Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.



Se lasa tartele la racit.



O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa, amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete.



Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.



Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata, pentru a le servi la desert.





Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte pentru Sarbatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Sonia , 18 decembrie 2017

    Interesanta idee si gustoasa.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 26 de tarte:
  • 150 g Rama Maestro 70% grasime
  • 1 ceasca lapte cald (150ml)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde
  • 1 praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 150 g branza rasa
  • 1 lingurita smantana
  • 1 ceapa rosie
  • sare dupa gust
  • castraveti
  • rosii
  • ardei gras

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonia

Interesanta idee si gustoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Snitele de curcan cu amestec de legume Snitele de curcan cu amestec de legume

Pentru zile de sărbătoare sau de week-end, cu garnituri simple sau complicate, șnițelele mă încântă de fiecare dată.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu ciocolata Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura pufoasa cu cacao si crema de vanilie