Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion.
Tarte cu aluat de casa: o parte din tarte cu dulceata de casa, cealalta parte cu crema de branza.
Acest tip de tarte pot fi de ajutor de Revelion, intrucat aluatul nu este nici prea dulce, nici prea sarat, astfel ca putem folosi o parte din ele la aperitiv, iar cealalta s-o servim la desert.
Se freaca margarina cu zaharul, se adauga praful de copt, oul, sarea si laptele cald. Se adauga apoi faina cat cuprinde, amestecand si framantand, pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere. Aluatul se intinde in foaie subtirica, pe masa de lucru (presarata cu faina) si se decupeaza cu un pahar mai mare cercuri pe care le modelam cu degetele si le asezam cu grija in tava de briose, in forme de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 10-15 minute.
Sunt foarte fragede, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Se lasa tartele la racit.
O parte dintre tarte am umplut-o cu branza rasa, amestecata cu sare, ceapa tocata marunt si smantana si apoi le-am decorat cu legume taiate marunt si masline, ca sa arate ca niste cosulete.
Din branza ramasa, am umplut cativa castraveti si rosii, pe care le-am decorat cu masline, apoi am format mici sfere, pe care le-am asezat pe ardei gras ca sa aiba mai multa stabilitate si carora le-am pus in cap un cate un capacel de rosie, ce se pot orna cu mustar, ca sa semene cu niste ciupercute. Se servesc alaturi de alte aperitive.
Iar pe celelalte tarte le-am umplut cu dulceata, pentru a le servi la desert.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/09/tarte-cu-branza-si-tarte-cu-dulceata.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii