autor:

Dachman Laura

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarte Tatin

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 octombrie 2009

Ingrediente
•10-12 mere mici sau medii•3 lingurite mix de condimente pentru srudel cu mere (scortisoara, lamaie, cuisoare si ghimbir)•150 gr unt sau margarina Rama Maestro•300 gr zahar•300 gr aluat foietaj

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o cratita mare, pune untul si zaharul si lasa-le sa se topeasca pana se obtine un caramel lichid, usor gros, aprox.10 minute.3.Aranjeaza jumatatile de mere peste caramelul din cratita, in forma de cercuri concentrice, inghesuindu-le astfel incat sa fie foarte putin spatiu intre ele.Pastreaza 2-4 jumatati, daca cumva unele se vor inumia prea mult si se vor lasa, sa pui deasupra o alta jumatate din cele pastrate.4.Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Lasa merele din cratita sa se coaca si se se caramelizeze timp de 10 minute, apoi intoarce-le cu grija, pentru a se caramelize si pe cealalta parte, si mai lasa-le 10 minute.5.Taie un cerc din aluatul foietaj, de marimea guri cratitei, apoi aseaza aluatul deasupra merelor, apasandu-l usor la margini.Da totul la cuptor pentru 15-20 minute, pana cand aluatul se va umfla si se va rumeni.Lasa tarta sa se raceasca 10 minute in tava inainte de a o rasturna.Daca doresti ca aluatul sa ramana crocant, intoarce tarta doar inainte de a o servi.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Pregatim un blat clasic de tartă. Mai intâi, am încorporat untul în făină cu

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Tort cu crema de vanilie si ganache de ciocolata alba

Blatul: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu

4 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine):

    Foarte buna si rapida reteta.Si eu tot aluat din comert am folosit din lipsa de timp:( Un desert rapid si foarte gustos :)Doar ca eu am facut "tarta" in tava patrata de placinta :)

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte gustoasa!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

    Un adevarat deliciu.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      foare interesant ,o sa o incerc si eu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata grozav!!!

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Congrats! arata super am salvat-o

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2009

      Am salvat reteta la favorite!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      arata ft bine,si eu obisnuiesc sa o pregatesc,cam in acelasi mod,felicitari,esti o gospodina pe cinste

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • •10-12 mere mici sau medii•3 lingurite mix de condimente pentru srudel cu mere (scortisoara
  • lamaie
  • cuisoare si ghimbir)•150 gr unt sau margarina Rama Maestro•300 gr zahar•300 gr aluat foietaj

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Fanta