Tartelete cu pere si nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g,
  • 100 g unt moale,
  • 40 g zahar,
  • 1 galbenus,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • sare.
  • Pentru umplutura: 3 pere,
  • 200 g samburi de nuca,
  • 3 linguri miere,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 lingura rom.

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.

Intre timp curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.

Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.

Incingeti cuptorul la 180°C.

Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.

Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.

Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise