autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tartelete cu pere si nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g, , 100 g unt moale, , 40 g zahar, , 1 galbenus, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , sare., Pentru umplutura: 3 pere, , 200 g samburi de nuca, , 3 linguri miere, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura rom.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.
Intre timp curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.
Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.
Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.
Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu pere si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam si spalam ciupercile, le scoatem cu grija coditele pe care le vom toca marunt. Peste palariile

11 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive
rulada cu spanac

rulada cu spanac

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se

3 voturi    5 comentarii
2h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g
  • 100 g unt moale
  • 40 g zahar
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare.
  • Pentru umplutura: 3 pere
  • 200 g samburi de nuca
  • 3 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftele de dovlecei