autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tartelete cu pere si nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g, , 100 g unt moale, , 40 g zahar, , 1 galbenus, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , sare., Pentru umplutura: 3 pere, , 200 g samburi de nuca, , 3 linguri miere, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura rom.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.
Intre timp curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.
Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.
Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.
Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu pere si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pachetele cu legume

Pachetele cu legume

Morcovii curatati, spalati se oparesc 3 minute in apa cu putina saresi ceapa. Taiem morcovii  in

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Salvie in pastella

Salvie in pastella

Se pregateste pastella, se pune in frigider pt 30 minute. Foile de salvie se spala, se sterg cu hartie

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g
  • 100 g unt moale
  • 40 g zahar
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare.
  • Pentru umplutura: 3 pere
  • 200 g samburi de nuca
  • 3 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Aperitiv picant cu ciuperci