autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tartelete cu pere si nuca

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane):, Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g, , 100 g unt moale, , 40 g zahar, , 1 galbenus, , coaja rasa de la 1/2 lamaie, , sare., Pentru umplutura: 3 pere, , 200 g samburi de nuca, , 3 linguri miere, , 1 plic zahar vanilat, , 1 lingura rom.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul - Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.
Intre timp curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.
Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.
Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.
Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu pere si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Inele de dovlecei cu piept de pui si rosii

Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem inele mai grosute si scoatem miezul cu grija sa nu-l rupem. Le

8 voturi    11 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de vinete cu chimen

Salata de vinete cu chimen

Se coc vinetele, se curata de coaja, se lasa la scurs, dupa care se toaca . Curatam si taiem ceapa

6 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane):
  • Pentru aluat - 200 g faina + inca 50 g
  • 100 g unt moale
  • 40 g zahar
  • 1 galbenus
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • sare.
  • Pentru umplutura: 3 pere
  • 200 g samburi de nuca
  • 3 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Placinta aperitiv