autor:

LALY

» » Prajituri

Tartelette

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2010

Ingrediente
Aluat:, , * 250 gr faina, * 75 gr zahar pudra, * 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei, * 2 galbenusuri, * 1 fiole esenta vanilie, * 3 linguri apa rece, * un praf de sare, , Crema:, , * 1 plic budinca vanilie sau, * crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc, , Decor:, , * fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1. Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de sare pana se topeste complet si devine ca o crema spumoasa.



2. Se adauga untul bucatele. Incorporam bine untul, apoi adaugam faina cernuta si esenta de vanilie.



3. La sfarsit, se adauga apa rece.Se amesteca bine toate ingredientele.Aluatul la inceput pare faramicios,dar pe masura ce mestecam cu mainile devine un aluat omogen si neted.



4. Se pune in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.



5. Dupa ce a stat la frigider aluatul se scoate si se intinde pe masa de lucru presarata cu un pic de faina. Se intinde foarte subtire. Se decupeaza cu un pahar sau cu o forma speciala cerculete. Se pun in forme de tarte,sau cine nu are se pune in forme de briose. Se inteapa cu o furculita pe fundul tavii pentru a nu se umfla. Se coc pana devin usor aurii. Se lasa la racit.



6. Preparam crema conform instructiunilor de pe plic. O lasam un pic sa se raceasca si cu lingura sau cu un sprit cu varf de stea umplem tartele. Ca decor se pun fructe mici.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelette" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartelette cu ciuperci

Tartelette cu ciuperci

Faina se framanta bine cu untul moale si praful de sare pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Impachetam

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Tartă cu dovleac

Tartă cu dovleac

1.Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 iulie 2011

    Foarte reusite, frumos decorate.

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    ce bine arata bravo

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 23 iunie 2010

    Foarte bune!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • * 250 gr faina
  • * 75 gr zahar pudra
  • * 90 gr unt sau margarina la temperatura camerei
  • * 2 galbenusuri
  • * 1 fiole esenta vanilie
  • * 3 linguri apa rece
  • * un praf de sare
  • Crema:
  • * 1 plic budinca vanilie sau
  • * crema branza de vaci,mascarpone,frisca,etc
  • Decor:
  • * fructe de padure sau pot fi inlocuite cu orice fructe aveti (micute)

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte reusite, frumos decorate.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura finlandeza cu mere