autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tavalita

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
3 oua,, 50 g margarina topita si racita,, 250 g zahar,, 3 linguri de miere de albine,, 100 ml lapte dulce,, mirodenii,, esenta de rom,, 300-350 g faina,, bicarbonat (sau praf de copt) stins., Compozitia pentru crema, un pachet de margarina,, 1/4 kg zahar,, 2-3 linguri cacao,, 10 linguri de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat care se da la cuptor, in tava unsa si pudrata. Dupa ce s-a copt se taie cubulete si cu o furculita se inmoaie in crema preparata din ingredientele mentionate si clocotita.
Bucatelele de aluat, se trec prin crema clocotita dupa care se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Prajitura tavalita cu nuca de cocos

Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei, pana isi dubleaza volumul. Incorporam

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Blatul:se amesteca oul cu laptele si zaharul pana se topeste,se adauga mierea,vanilia,faina si praful

23 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 50 g margarina topita si racita,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 100 ml lapte dulce,
  • mirodenii,
  • esenta de rom,
  • 300-350 g faina,
  • bicarbonat (sau praf de copt) stins.
  • Compozitia pentru crema
  • un pachet de margarina,
  • 1/4 kg zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 10 linguri de lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada altfel