autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tavalita

Autor: Doina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 mai 2009

Ingrediente
3 oua,, 50 g margarina topita si racita,, 250 g zahar,, 3 linguri de miere de albine,, 100 ml lapte dulce,, mirodenii,, esenta de rom,, 300-350 g faina,, bicarbonat (sau praf de copt) stins., Compozitia pentru crema, un pachet de margarina,, 1/4 kg zahar,, 2-3 linguri cacao,, 10 linguri de lapte.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat care se da la cuptor, in tava unsa si pudrata. Dupa ce s-a copt se taie cubulete si cu o furculita se inmoaie in crema preparata din ingredientele mentionate si clocotita.
Bucatelele de aluat, se trec prin crema clocotita dupa care se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita

Blat: Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec

12 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tavalita cu nuci

Tavalita cu nuci

Blatul: Ouale le punem intr-un bol si le mixam. Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 50 g margarina topita si racita,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 100 ml lapte dulce,
  • mirodenii,
  • esenta de rom,
  • 300-350 g faina,
  • bicarbonat (sau praf de copt) stins.
  • Compozitia pentru crema
  • un pachet de margarina,
  • 1/4 kg zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 10 linguri de lapte.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tort diplomat