autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tavalita cu nuci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2013

Ingrediente
Pentru blat:, , 6 oua, 1 1/2 cana zahar, 1 cana lapte, 1 praf de copt, 2 pliculete zahar vanilat, 2 cani faina(poate o lingura, doua in plus sau in minus), 1 lingurita coaja rasa de lamaie, , Pentru sirop:, , 2 cani apa, 2 cani zahar, 4 linguri si 1/2 cacao, 1 cub unt, 1 esenta rom, nuca macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Ouale le punem intr-un bol si le mixam.
Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana se topeste.
Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie.
La urma punem faina in ploaie si praful de copt.
Mixam pana obtinem compozitia unui chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia si o dam in cuptorul incins.
Cand este coapt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se racoresca.
Siropul:
Intr-o cratita punem apa, zaharul si cacaoa.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, timp in care mestecam cu telul din cand in cand.
Dam deoparte cand este gata, incorporam untul, esenta de rom si amestecam bine cu telul sa se topeasca untul .
Lasam sa se racoreasca cat sa fie suportabil la mana.
Prajituta o taiem patratele.
Trecem fiecare bucata prin sirop, apoi le tavalim in nuca macinata ( sau puteti sa le treceti si prin nuca de cocos).
Le asezam pe un platou sa se raceasca, apoi servim!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita cu nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Branzoici ca la mama acasa

Branzoici ca la mama acasa

Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putun lapte si se lasa sa creasca. Faina folosita

120 voturi    52 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Palmieri cu gem

Palmieri cu gem

Scoatem foietajul din congelator si lasam in frigider sa se dezghete. Dupa ce s-a dezghetat, punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei

Panini Maker Large

- 38 %
399.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 cani faina(poate o lingura
  • doua in plus sau in minus)
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Pentru sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri si 1/2 cacao
  • 1 cub unt
  • 1 esenta rom
  • nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu Rapido Tiramisu Rapido

Oualele, mascarpone si frisca lichida se pun in robotul de bucatarie si se amesteca bine pana cand se obtine consistenta dorita daca

20 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Lava cake