Blatul:
Ouale le punem intr-un bol si le mixam.
Adaugam zaharul treptat si batem cu mixerul pana se topeste.
Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie.
La urma punem faina in ploaie si praful de copt.
Mixam pana obtinem compozitia unui chec.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.
Turnam compozitia si o dam in cuptorul incins.
Cand este coapt (facem testul cu scobitoarea), il scoatem si il lasam sa se racoresca.
Siropul:
Intr-o cratita punem apa, zaharul si cacaoa.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin, timp in care mestecam cu telul din cand in cand.
Dam deoparte cand este gata, incorporam untul, esenta de rom si amestecam bine cu telul sa se topeasca untul .
Lasam sa se racoreasca cat sa fie suportabil la mana.
Prajituta o taiem patratele.
Trecem fiecare bucata prin sirop, apoi le tavalim in nuca macinata ( sau puteti sa le treceti si prin nuca de cocos).
Le asezam pe un platou sa se raceasca, apoi servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii