autor:

lidia new

» » Dulciuri diverse

Tavalita cu pandispan

Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lidia new (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2010

Ingrediente
blat-10 oua,10 linguri faina,10 linguri zahar, sos de ciocolata-20 linguri lapte,6 linguri cacao,1 pachet margarina,400 g zahar, nuca cocos-200 g

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

14 voturi

Mod de preparare

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat cu zaharul pana isi mareste volumul.Se incorporeaza albusul cu galbenusul si faina avand grija sa amestecati de jos in sus.Aluatul obtinut se pune intr-o tava intinsa tapetata.Se coace 45-55 minute.
Dupa ce s-a copt,blatul obtinut sa lasa la racit si se taie in bucati cum doreste fiecare,eu le tai 3/3 cm.
se prepara sosul:se amesteca laptele cu cacaoa si zaharul si apoi se pun pe foc,se amesteca continu.Dupa ce da un clocot se ia de pe foc si se adauga margarina,se amesteca pana se topeste.Optional se mai poate pune putin rom.
Bucatile de blat se trec prin sos si se tavalesc prin nuca de cocos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita cu pandispan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

    Minunat arata Lidia !!! Este prajitura preferata a sotului meu....

  • vio.vio

    vio.vio (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

    apetisant

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

14 voturi

Ingrediente

  • blat-10 oua,10 linguri faina,10 linguri zahar
  • sos de ciocolata-20 linguri lapte,6 linguri cacao,1 pachet margarina,400 g zahar
  • nuca cocos-200 g

Raporteaza reteta

Retete
de lidia new
TOCANITA DE LEGUME

TOCANITA DE LEGUME

Ceapa se curata, se spala, se toaca si se pune la calit intr-o cratita cu ulei si putina sare. Morcovul

23 voturi    8 comentarii
45 min
Retete de post
prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

prajitura cu dulceata si nuci cu aluat fraged

Se prepara un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa apoi o jumatate de ora la frigider.Aluatul

7 voturi    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciuperci  cu cascaval

Ciuperci cu cascaval

-se scot coditele de la ciuperci,se spala bine palariile, se pun la scurs. -cascavalul se taie cubulete -patrunjelul

4 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Minunat arata Lidia !!! Este prajitura preferata a sotului meu....

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trufe cu dovleac