autor:

Fara foto

» » Prajituri

TAVALITA

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 350 g zahar, 2 oua, 1-2 linguri miere, 350 g faina, cacao- facultativ, 7 linguri lapte, , Crema:, , 350 g zahar, 50 g cacao, 2 pachete de unt, 2 linguri apa sau lapte, 300g nuci macinate, nuca cocos macinata,

Dificultate: Medie Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si apoi se adauga faina.Se adauga apoi 7 linguri lapte sau apa rece si in final bicarbonatul stins cu lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace o jumatate de ora.E bine ca blatul sa se taie cat este cald,in forme pe care le doriti- patratele, dreptunghiuri, romburi...

Se fierbe laptele cu cacao si zahar . Cand compozitia devine ca siropul de dulceata se ia de pe foc si cat este fierbinte se adauga untul, amestecand pana se omogenizeza.
Bucatelele taiate se inmoaie bucata cu bucata in siropul caldut, dupa care se tavalesc in nuca macinata sau in cocos si se aseaza pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TAVALITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei

11 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina

15 voturi    9 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

  • Fara foto

    xxx , 22 ianuarie 2009

    O tampenie, scrie cat bicarbonat trebuie. Oricum am pus proportional cu faina si nu a iesit. Apropo, si la ce temperatura ar trebui?

Dificultate

Medie

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 350 g zahar
  • 2 oua
  • 1-2 linguri miere
  • 350 g faina
  • cacao- facultativ
  • 7 linguri lapte
  • Crema:
  • 350 g zahar
  • 50 g cacao
  • 2 pachete de unt
  • 2 linguri apa sau lapte
  • 300g nuci macinate
  • nuca cocos macinata

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere