autor:

Fara foto

» » Prajituri

TAVALITA

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 350 g zahar, 2 oua, 1-2 linguri miere, 350 g faina, cacao- facultativ, 7 linguri lapte, , Crema:, , 350 g zahar, 50 g cacao, 2 pachete de unt, 2 linguri apa sau lapte, 300g nuci macinate, nuca cocos macinata,

Dificultate: Medie Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si apoi se adauga faina.Se adauga apoi 7 linguri lapte sau apa rece si in final bicarbonatul stins cu lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace o jumatate de ora.E bine ca blatul sa se taie cat este cald,in forme pe care le doriti- patratele, dreptunghiuri, romburi...

Se fierbe laptele cu cacao si zahar . Cand compozitia devine ca siropul de dulceata se ia de pe foc si cat este fierbinte se adauga untul, amestecand pana se omogenizeza.
Bucatelele taiate se inmoaie bucata cu bucata in siropul caldut, dupa care se tavalesc in nuca macinata sau in cocos si se aseaza pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TAVALITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Tavalita

Prajitura Tavalita

Blat: Se amesteca bine intr-un castron zaharul,ouale,mierea si untul/margarina,pana obtinem un amestec

12 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge tava cu ulei

11 voturi    11 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

  • Fara foto

    xxx , 22 ianuarie 2009

    O tampenie, scrie cat bicarbonat trebuie. Oricum am pus proportional cu faina si nu a iesit. Apropo, si la ce temperatura ar trebui?

Dificultate

Medie

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 350 g zahar
  • 2 oua
  • 1-2 linguri miere
  • 350 g faina
  • cacao- facultativ
  • 7 linguri lapte
  • Crema:
  • 350 g zahar
  • 50 g cacao
  • 2 pachete de unt
  • 2 linguri apa sau lapte
  • 300g nuci macinate
  • nuca cocos macinata

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec rapid de ciocolata si orez expandat Chec rapid de ciocolata si orez expandat

Intr-un bol punem ciocolatile taiate bucati, adaugam margarina taiata bucati-si punem bolul pe o cratita cu apa fierbinte, amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cremsnit cu foi de pandispan Cremsnit cu foi de pandispan

Intr-un bol batem bine 3 oua cu 3 linguri de zahar si 1 lingurita de zahar vanilat pana compozitia devine spumoasa si mai deschisa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foaie sfaramata