autor:

Fara foto

» » Prajituri

TAVALITA

Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Otilia Iliescu (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2007

Ingrediente
Blatul:, , 350 g zahar, 2 oua, 1-2 linguri miere, 350 g faina, cacao- facultativ, 7 linguri lapte, , Crema:, , 350 g zahar, 50 g cacao, 2 pachete de unt, 2 linguri apa sau lapte, 300g nuci macinate, nuca cocos macinata,

Dificultate: Medie Timp: 2h

36 voturi

Mod de preparare

Se amesteca mierea cu ouale si zaharul timp de un sfert de ora pina se omogenizeaza amestecul si apoi se adauga faina.Se adauga apoi 7 linguri lapte sau apa rece si in final bicarbonatul stins cu lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se coace o jumatate de ora.E bine ca blatul sa se taie cat este cald,in forme pe care le doriti- patratele, dreptunghiuri, romburi...

Se fierbe laptele cu cacao si zahar . Cand compozitia devine ca siropul de dulceata se ia de pe foc si cat este fierbinte se adauga untul, amestecand pana se omogenizeza.
Bucatelele taiate se inmoaie bucata cu bucata in siropul caldut, dupa care se tavalesc in nuca macinata sau in cocos si se aseaza pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TAVALITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tavalita cu pandispan

Tavalita cu pandispan

Se prepara blatul:se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,galbenusuile se bat

14 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Prajitura tavalita

Prajitura tavalita

Pentru blat, se freaca bine zaharul cu ouale, mierea si margarina (moale, nu topita) se freaca pina

15 voturi    9 comentarii
3h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

    Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

  • Fara foto

    xxx , 22 ianuarie 2009

    O tampenie, scrie cat bicarbonat trebuie. Oricum am pus proportional cu faina si nu a iesit. Apropo, si la ce temperatura ar trebui?

Dificultate

Medie

Timp

2h

36 voturi

Ingrediente

  • Blatul:
  • 350 g zahar
  • 2 oua
  • 1-2 linguri miere
  • 350 g faina
  • cacao- facultativ
  • 7 linguri lapte
  • Crema:
  • 350 g zahar
  • 50 g cacao
  • 2 pachete de unt
  • 2 linguri apa sau lapte
  • 300g nuci macinate
  • nuca cocos macinata

Raporteaza reteta

dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)

Cred ca ia ceva timp tavalita asta, dar cred ca este un deliciu,nota 10**********

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese