autor:

adnia

» » Aperitive

Telemea in ulei de masline

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, -telemea taiata cubulete (se poate inlocui cu orice alt tip de branza va place, dar care se poate taia cuburi), -ulei de masline cat cuprinde, -1 ardei iute, -cateva boabe de strugure, -sare, -condimente (boabe de piper, boabe de ienibahar, 1 crenguta de rozmarin, 2 foi de dafin, cimbru, busuioc--proaspat sau uscat-- seminte de chimen)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Am umplut un borcanel cu telemeaua taiata cubulete, intre care am intercalat rondele de ardei iute, babe de strugure si toate condimentele de mai sus, apoi am turnat ulei de masline pana s-a acoperit bine telemeaua. Am inchis borcanul ermetic si l-am fotografiat pt voi. Totul se lasa la macerat cca 2 sapt., apoi branza se poate servi...pe langa imaginea extrem de apetisanta, va asigur ca are si un gust minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Börek - placinta turceasca cu branza si patrunjel

Foile de placinta Yufka se gasesc la magazinele cu profil turcesc (ex: Cutiul de Aur, zona Ritmului)

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se incalzeste cuptorul. Se spala ciupercile. Se inlatura piciorusele. Se taie marunt piciorusele.

1 vot    1 comentariu
30h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Interesant! Cred ca e tare aromata telemeaua. Am salvat reteta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

    Foarte aromata!***** Uleiul de masline este un foarte bun conservant, dar si foarte scump.

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2012

    e foarte gustoasa!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2012

      Foarte interesant! O sa incerc :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -telemea taiata cubulete (se poate inlocui cu orice alt tip de branza va place
  • dar care se poate taia cuburi)
  • -ulei de masline cat cuprinde
  • -1 ardei iute
  • -cateva boabe de strugure
  • -sare
  • -condimente (boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc--proaspat sau uscat-- seminte de chimen)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Interesant! Cred ca e tare aromata telemeaua. Am salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Friganele cu parmezan la Doubletta