autor:

adnia

» » Aperitive

Telemea in ulei de masline

Autor: adnia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adnia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 ianuarie 2012

Ingrediente
Avem nevoie de:, -telemea taiata cubulete (se poate inlocui cu orice alt tip de branza va place, dar care se poate taia cuburi), -ulei de masline cat cuprinde, -1 ardei iute, -cateva boabe de strugure, -sare, -condimente (boabe de piper, boabe de ienibahar, 1 crenguta de rozmarin, 2 foi de dafin, cimbru, busuioc--proaspat sau uscat-- seminte de chimen)

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Am umplut un borcanel cu telemeaua taiata cubulete, intre care am intercalat rondele de ardei iute, babe de strugure si toate condimentele de mai sus, apoi am turnat ulei de masline pana s-a acoperit bine telemeaua. Am inchis borcanul ermetic si l-am fotografiat pt voi. Totul se lasa la macerat cca 2 sapt., apoi branza se poate servi...pe langa imaginea extrem de apetisanta, va asigur ca are si un gust minunat!
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crochete din branza

Crochete din branza

Am amestecat branza ramasa cu painea inmuiata si stoarsa bine, chimenul, piperul, grisul, oul, verdeata

23 voturi    27 comentarii
25 min
Aperitive cu brinza
Vinete cu sos tomat si feta

Vinete cu sos tomat si feta

sunt foarte bune pentru aperitiv rece 1 portie 4 felii de vinete groase de un cm,se vor praji

8 voturi    7 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Interesant! Cred ca e tare aromata telemeaua. Am salvat reteta.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2012

    Foarte aromata!***** Uleiul de masline este un foarte bun conservant, dar si foarte scump.

  • adnia

    adnia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2012

    e foarte gustoasa!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2012

      Foarte interesant! O sa incerc :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -telemea taiata cubulete (se poate inlocui cu orice alt tip de branza va place
  • dar care se poate taia cuburi)
  • -ulei de masline cat cuprinde
  • -1 ardei iute
  • -cateva boabe de strugure
  • -sare
  • -condimente (boabe de piper
  • boabe de ienibahar
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • busuioc--proaspat sau uscat-- seminte de chimen)

Raporteaza reteta

Retete
de adnia
Paine speciala de Craciun

Paine speciala de Craciun

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic,

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fina cu blat de albus

Prajitura fina cu blat de albus

Am facut intai blatul: am bautut bine albusurile cu zahar, pana ce acesta s-a dizolvat si totul a

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Muffin Flowers

Muffin Flowers

Am amestecat totul rapid cu mixerul, apoi am turnat in noile mele forme spalate bine in prealabil

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Alexandrina (Chef de cuisine)

Interesant! Cred ca e tare aromata telemeaua. Am salvat reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ardei rosii, umpluti cu pasta de branza