autor:

Fara foto

» » Aperitive

Telemea pane cu garnitura de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 100 ml otet, , 200 ml vin rosu, , o foaie de dafin, , 3 crengute cimbru,, sare, , piper, , o para., Telemeaua pane - 50 g nuci macinate, , 50 g cascaval (sau parmezan) ras, , o lingurita cimbru uscat, , un ou, , 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), , 4 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea pane cu garnitura de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin rosu
  • o foaie de dafin
  • 3 crengute cimbru,
  • sare
  • piper
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras
  • o lingurita cimbru uscat
  • un ou
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare)
  • 4 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Aperitive reci Aperitive reci

Chiftelute: Se amesteca carnea tocata cu ouale, painea inmuiata si stoarsa bine, ceapa data pe razatoare, restul condimentelor si usturoiul

52 voturi    32 comentarii
1h
Aperitive
Langos Langos

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia. Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina. Framantam bine pana obtinem un

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti