autor:

Fara foto

» » Aperitive

Telemea pane cu garnitura de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 100 ml otet, , 200 ml vin rosu, , o foaie de dafin, , 3 crengute cimbru,, sare, , piper, , o para., Telemeaua pane - 50 g nuci macinate, , 50 g cascaval (sau parmezan) ras, , o lingurita cimbru uscat, , un ou, , 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), , 4 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea pane cu garnitura de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

CROSTINI CU BRANZA DE CAPRA, PROSCIUTTO SI STRUGURI

Taiem feliile de paine si le punem in cuptorul preincalzit la 200 grade C pana devin aurii. Le scoatem

9 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Rulada-aperitiv Rodica

Rulada-aperitiv Rodica

Se face un aluat subţire din 5 linguri de făină cu nişte lapte. Restul de lapte se pune cu margarina

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin rosu
  • o foaie de dafin
  • 3 crengute cimbru,
  • sare
  • piper
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras
  • o lingurita cimbru uscat
  • un ou
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare)
  • 4 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza sarata si vanata Pateuri cu branza sarata si vanata

Aluatul il scoatem de cu seara in frigider sa se dezghete. Umplutura- intr-un bol amestecam bine branzeturile, adaugam vanata si usturoiul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Galuste din urda cu sos de rosii