autor:

Fara foto

» » Aperitive

Telemea pane cu garnitura de ceapa

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa, , 4 linguri ulei de masline, , 2 linguri zahar, , 100 ml otet, , 200 ml vin rosu, , o foaie de dafin, , 3 crengute cimbru,, sare, , piper, , o para., Telemeaua pane - 50 g nuci macinate, , 50 g cascaval (sau parmezan) ras, , o lingurita cimbru uscat, , un ou, , 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare), , 4 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.
Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.
Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).
Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.
Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.
Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.
Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.
Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea pane cu garnitura de ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Placinta cu branza si verdeata

Placinta cu branza si verdeata

Se da branza prin razatoare si se taie cat mai marunt ceapa verde si mararul. Se amesteca impreuna

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
MELCISORI PIZZA

MELCISORI PIZZA

Se lasa la dezghetat foietajul se desface usor si se unge cu o lingura cu kechup dulce sau picant

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml otet
  • 200 ml vin rosu
  • o foaie de dafin
  • 3 crengute cimbru,
  • sare
  • piper
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras
  • o lingurita cimbru uscat
  • un ou
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare)
  • 4 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi umpluti