Telemea pane cu garnitura de ceapa

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): Garnitura - 250 g ceapa,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 2 linguri zahar,
  • 100 ml otet,
  • 200 ml vin rosu,
  • o foaie de dafin,
  • 3 crengute cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • o para.
  • Telemeaua pane - 50 g nuci macinate,
  • 50 g cascaval (sau parmezan) ras,
  • o lingurita cimbru uscat,
  • un ou,
  • 4 felii de branza telemea (a 100 g fiecare),
  • 4 linguri ulei.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se caleste in ulei, pana ce devine sticloasa.

Se presara deasupra zahar si se lasa sa se caramelizeze.

Se adauga vinul rosu, otetul, foaia de dafin si cimbrul si se lasa sa fiarba la foc potrivit (fara capac) 20 de minute. Se sareaza si se pipereaza (puternic).

Se spala para, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si apoi se taie felii mai groase.

Se introduce in cratita cu ceapa caramelizata, se lasa sa mai dea intr-un clocot si se pune deoparte sa se raceasca.

Se amesteca intr-o farfurie nucile cu parmezanul si cimbrul uscat. In alta, se bate bine oul cu piper.

Se dau feliile de branza mai intai prin ou, pe urma prin amestecul de nuci + parmezan si se prajesc in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Se servesc cu garnitura de ceapa caramelizata in sos de vin si otet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc