Televizor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g untura
  • 7 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 3 linguri gris
  • 35 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

250 g faina se freaca cu 100 g untura, apoi se pune 1 ou, 3 linguri smantana, 2 linguri cacao si un varf de cutit de bicarbonat.

Aluatul se framanta si se imparte in 2 parti egale. Se coace pe fundul tavii. Separat de face un piscot din 6 oua.

Crema:

3 linguri gris fiert se pune in 35 g lapte, 1 plic de zahar vanilat si se fierbe pana devine mai gros.

Separat se freaca 250 g unt cu 250 g zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce grisul s-a racit, de adauga untul si se umple foile.

O foaie cu gem si una cu crema, iar piscotul in mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise