Televizor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g untura
  • 7 oua
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri cacao
  • 1 varf de cutit de bicarbonat
  • 3 linguri gris
  • 35 g lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra

Mod de preparare

250 g faina se freaca cu 100 g untura, apoi se pune 1 ou, 3 linguri smantana, 2 linguri cacao si un varf de cutit de bicarbonat.

Aluatul se framanta si se imparte in 2 parti egale. Se coace pe fundul tavii. Separat de face un piscot din 6 oua.

Crema:

3 linguri gris fiert se pune in 35 g lapte, 1 plic de zahar vanilat si se fierbe pana devine mai gros.

Separat se freaca 250 g unt cu 250 g zahar pudra pana se face spuma. Dupa ce grisul s-a racit, de adauga untul si se umple foile.

O foaie cu gem si una cu crema, iar piscotul in mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise