autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Telina gratinata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
1 radacina de telina, , sare., Pentru sos: 40 g unt, , 1 lingurita mustar cu hrean, , 3 linguri faina, , 425 ml lapte, , sare, , piper negru macinat, , 6 linguri cascaval ras., Pentru crusta: 2 linguri pesmet, , 2 linguri parmezan ras, , eventual 1 lingura patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se spala telina, se curata de coaja si se taie mai intai felii groase de 1/2 cm si pe urma stifturi lungi de 5 cm. Se fierbe 5 minute in apa cu sare, se lasa sa se scurga si se tine la cald.
Se incinge grill-ul cuptorului la temperatura maxima.
Intre timp, se prepara sosul: se topeste untul intr-un tuci, se adauga mustarul si faina si se lasa sa se rumeneasca, amestecand intruna, circa 3 minute. Se stinge cu laptele turnat putin cate putin si se amesteca in continuare, ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa sa dea in clocot, se face focul mai mic si se fierbe sosul, pana ce dispare gustul de faina. Se gusta de sare si piper si se incorporeaza cascavalul ras.
Se adauga si telina fiarta, se rastoarna intr-o forma termorezistenta, se presara deasupra parmezanul ras si se tine 10 minute sub grill, pana ce se formeaza o crusta maronie. Se garniseste - eventual - cu patrunjel verde tocat si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Telina gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tajine de pui cu legume

Tajine de pui cu legume

Tradițional, tajine este un vas de lut emailat sau pictat, compus din două părți: baza rotundă

12 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez basmatic

Orez basmatic

Se pune intr-un vas cu apa rece orezul la inmuiat pentru 20 minute, apoi se scurge de apa si se pune

6 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 22 august 2010

    Imi place !

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 radacina de telina
  • sare.
  • Pentru sos: 40 g unt
  • 1 lingurita mustar cu hrean
  • 3 linguri faina
  • 425 ml lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • 6 linguri cascaval ras.
  • Pentru crusta: 2 linguri pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • eventual 1 lingura patrunjel verde tocat pentru garnisit.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute din carne de curcan umplute cu cascaval , cu sote de legume