autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Terina cu busuioc si ardei

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
3 catei de usturoi, curatati, 1 pachet (540 g) tofu matasos moale, 1 pachet (225 g) brânza crema degresata, 1/2 brânza parmezan rasa, 2 linguri faina, 1 ou mare, 2 albusuri de oua mari, 1/2 lingurita sare, 2 cani de frunze proaspete de busuioc, Îndesate, cana ardei rosii copti, din borcan, scursi, si spalati, 3 linguri pasta de rosii, 1/4 lingurita ardei Cayenne

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C. Se da o tava de
22 x 11 cm cu spray de gatit care nu se lipeste.
Într-o oala mica cu apa fiarta, se fierbe usturoiul 2
minute ca sa se albeasca. Se scurge.
Într-un robot de bucatarie, se amesteca usturoiul,
tofu, brânza crema, parmezanul, faina, oul Întreg,
albusurile si sarea; se amesteca pâna se omogenizeaza
Jumatate din amestec se pune Într-un castron.
La amestecul de tofu ramas În robot se adauga
busuiocul si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se
toarna amestecul in tava pregatita.
Amestecul de tofu din castron se pune din nou În
robot. Se adauga ardeii copti, pasta de rosii si
ardeiul Cayenne; se amesteca pâna se omogenizeaza.
Amestecul de tofu cu ardei rosu se toarna peste
amestecul cu busuioc. Cu un cutitas, se fac câteva
taieturi prin cele doua straturi.
Se coc 1 ora sau pâna se Încheaga. Se raceste
tava pe un gratar, apoi se tine la frigider cel pUtin
4 ore. Pentru servit, se rastoarna pe un platou si se
taie in 8 felii
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu busuioc si ardei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Legume gratinate

Legume gratinate

Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare

6 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Aperitive
Ciuperci champignon la cuptor

Ciuperci champignon la cuptor

Se spala ciupercile, se inlatura cozile si se curata primul invelis. Muschiuletul, cascavalul

15 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 catei de usturoi
  • curatati
  • 1 pachet (540 g) tofu matasos moale
  • 1 pachet (225 g) brânza crema degresata
  • 1/2 brânza parmezan rasa
  • 2 linguri faina
  • 1 ou mare
  • 2 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 cani de frunze proaspete de busuioc
  • Îndesate
  • cana ardei rosii copti
  • din borcan
  • scursi
  • si spalati
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Aperitiv cu spuma de branza