autor:

Gabri...Ela

» » Aperitive

Terina cu vita, pui si caise

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2012

Ingrediente
500 g carne de vita, tocata, 3 felii sunca (bacon),, 1 piept de pui fara os,, 1/3 cana caise uscate,, 1/4 cana vin alb (dry white wine),, 30 g unt,, 1 ceapa medie, tocata, 1 catel de usturoi, zdrobit, 1/2 cana patrunjel verde, tocat, 2 oua, batute usor, 1 cana pesmet,, 1 lingura boabe de piper din conserva, scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat), 8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Dificultate: Medie Timp: 2h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se taie caisele bucatele si se pun intr-un bol impreuna cu vinul. Se lasa sa stea timp de 1 ora.Carnea de pui si 3 felii de sunca se toaca si se amesteca cu carnea tocata de vita. Se calesc ceapa si usturoiul in unt. Se adauga peste amestecul de carne. Se pun si celelalte ingrediente si se amesteca bine. Se imbraca o tava dreptunghiulara ( sau un vas termorezistent ) de 9cm/ 22cm, cu 6 felii de sunca, asa incat sa se acopere fundul si partile laterale. Se umple cu amestecul de carne si deasupra se acopera din nou cu felii de sunca. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor intr-o alta tava, mai mare, umpluta pe jumatate cu apa. Se lasa la cuptor la foc potrivit, in jur de 2 ore, sau pana isi lasa zeama si isi schimba culoarea. Se scoate tava si se pune la rece cu o greutate deasupra, sa se preseze bine. Dupa racire se indeparteaza greutatea si se pune la frigider, peste noapte. (Eu am consumat-o peste cateva ore si a mers si asa, dar parca a doua zi este mai buna si se taie mai bine.)
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu vita, pui si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de piept de pui

Rulada de piept de pui

Mod de preparare: Oualele se fierb 10 minute, se lasa putin in apa rece, se decojesc si apoi se

81 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
English breakfast

English breakfast

Carnatii, bacon-ul, oul se prajesc in ulei sau intr-o tigaie de teflon fara ulei.Fasolea a fost din

4 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Adina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Asta arata... de vis!!!!!!!!!!!!!!

  • Gabri...Ela

    Gabri...Ela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2012

    Multumesc frumos! Si nu e greu de facut!

  • Fara foto

    ovidiu (Bucatar sef) , 03 aprilie 2012

    Minunat arata.

Dificultate

Medie

Timp

2h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne de vita
  • tocata
  • 3 felii sunca (bacon),
  • 1 piept de pui fara os,
  • 1/3 cana caise uscate,
  • 1/4 cana vin alb (dry white wine),
  • 30 g unt,
  • 1 ceapa medie
  • tocata
  • 1 catel de usturoi
  • zdrobit
  • 1/2 cana patrunjel verde
  • tocat
  • 2 oua
  • batute usor
  • 1 cana pesmet,
  • 1 lingura boabe de piper din conserva
  • scurse (eu am inlocuit cu 1/2 lingurita piper macinat)
  • 8-9 felii sunca (bacon) pt. a acoperi carnea.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

14 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi

Adina (Chef de cuisine)

Asta arata... de vis!!!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Quique Lorraine