autor:

frunza janet

» » Aperitive

Terina de oua

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2014

Ingrediente
-10 oua fierte, tari, -2 oua crude, -300 g branza de vaci, -40 g pesmet, -50 g parmezan ras, -o legatura de marar, -sare, piper macinat si nucsoara, dupa gust, In plus:, -3 felii de sunca, -3 oua fierte tari, -unt pentru uns tava (o tava de chec)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem intr-un bol si adaugam branza de vaci, parmezanul ras, mararul taiat marunt, cele doua oua crude, sare, piper si nucsoara.



Amestecam usor pana se omogenizeaza. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, piper si nucsoara, ce am spus, ca le adaugam dupa gust si lasam la o parte. Luam o tava de terina sau de chec,in cazul meu, o ungem cu unt si punem apoi jumatate din umplutura de oua.



Cele trei oua fierte, ramase, le impachetam pe fiecare in cate o felie de sunca (eu am avut felia de sunca cam mica si nu am putut inveli oul in ea, de aceea am taiat oul pe jumatate) si le punem in tava peste compozitie.



Peste ouale invelite in sunca, am pus si restul de umplutura, am netezit cu dosul unei linguri, presand usor. Tava, am pus-o in alta tava. Am adaugat apa fierbinte pana la jumatatea tavii de terina. Am acoperit cu folie de aluminiu si am pus la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam o ora.Inainte de a fi gata,cu 10 min.scoatem foliea si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca usor.



Lasam la racit si apoi feliem.



Reteta in pasi...

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/terina-de-oua.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de oua" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    1 comentariu
7h 30 min
Retete de Pasti
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Intr-o cratita se pun la fiert ficateii si ceapa, se poate adauga si un cub delikat. Separat se

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina , 09 aprilie 2015

    Puteți folosi oua de prepeliță.

  • Fara foto

    Ana Prisecaru , 30 martie 2015

    o mirodenie .se da pe razatoare .

  • Fara foto

    Anca Smeu , 30 martie 2015

    Ce este aia "nucsoara"?

    • Fara foto

      Ana Prisecaru , 28 septembrie 2014

      multe oua

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 22 mai 2014

      ....daca ai manca 7 zile pe saptamana,dimineata,la pranz si seara....nu moare nimeni pentru o gustare...

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 22 mai 2014

      Cred ca am omis.....il amestecam cu toate ingredientele!

    • Fara foto

      Lili Ionita , 21 mai 2014

      Cand vin la masa ? :)

    • Fara foto

      Chitu Andrei , 21 mai 2014

      Ce facem cum pesmetul???

    • Fara foto

      Brinza Lucica-Sabina , 21 mai 2014

      Super reteta! E foare buna ca aperitiv!

    • Fara foto

      Anca Dy , 20 mai 2014

      si colesterolul explodeaza!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • -10 oua fierte
  • tari
  • -2 oua crude
  • -300 g branza de vaci
  • -40 g pesmet
  • -50 g parmezan ras
  • -o legatura de marar
  • -sare
  • piper macinat si nucsoara
  • dupa gust
  • In plus:
  • -3 felii de sunca
  • -3 oua fierte tari
  • -unt pentru uns tava (o tava de chec)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Fara foto

Madalina

Puteți folosi oua de prepeliță.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mamaliga cu branza a la Oswaldo