autor:

frunza janet

» » Aperitive

Terina de oua

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 mai 2014

Ingrediente
-10 oua fierte, tari, -2 oua crude, -300 g branza de vaci, -40 g pesmet, -50 g parmezan ras, -o legatura de marar, -sare, piper macinat si nucsoara, dupa gust, In plus:, -3 felii de sunca, -3 oua fierte tari, -unt pentru uns tava (o tava de chec)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Ouale fierte, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem intr-un bol si adaugam branza de vaci, parmezanul ras, mararul taiat marunt, cele doua oua crude, sare, piper si nucsoara.



Amestecam usor pana se omogenizeaza. Gustam sa vedem daca mai trebuie sare, piper si nucsoara, ce am spus, ca le adaugam dupa gust si lasam la o parte. Luam o tava de terina sau de chec,in cazul meu, o ungem cu unt si punem apoi jumatate din umplutura de oua.



Cele trei oua fierte, ramase, le impachetam pe fiecare in cate o felie de sunca (eu am avut felia de sunca cam mica si nu am putut inveli oul in ea, de aceea am taiat oul pe jumatate) si le punem in tava peste compozitie.



Peste ouale invelite in sunca, am pus si restul de umplutura, am netezit cu dosul unei linguri, presand usor. Tava, am pus-o in alta tava. Am adaugat apa fierbinte pana la jumatatea tavii de terina. Am acoperit cu folie de aluminiu si am pus la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam o ora.Inainte de a fi gata,cu 10 min.scoatem foliea si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca usor.



Lasam la racit si apoi feliem.



Reteta in pasi...

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2014/05/terina-de-oua.html
Ouale fierte, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari. Punem intr-un bol si adaugam branza de vaci, parmezanul ras, mararul taiat marunt, cele doua oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de oua" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Terina de legume cu sunca si oua de prepelita

Pentru maioneza, amesteci galbenusul crud cu un galbenus fiert tare. Omogenizezi amestecul si apoi

0 voturi    0 comentarii
7h 30 min
Aperitive
Briose cu dovlecei si cherry galbene

Briose cu dovlecei si cherry galbene

Dovleceii se spala, se dau prin razatoare si se pun la scurs intr-o strecutaroare. Se mixeaza ouale

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Madalina , 09 aprilie 2015

    Puteți folosi oua de prepeliță.

  • Fara foto

    Ana Prisecaru , 30 martie 2015

    o mirodenie .se da pe razatoare .

  • Fara foto

    Anca Smeu , 30 martie 2015

    Ce este aia "nucsoara"?

    • Fara foto

      Ana Prisecaru , 28 septembrie 2014

      multe oua

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 22 mai 2014

      ....daca ai manca 7 zile pe saptamana,dimineata,la pranz si seara....nu moare nimeni pentru o gustare...

    • Fara foto

      Aneta Frunza , 22 mai 2014

      Cred ca am omis.....il amestecam cu toate ingredientele!

    • Fara foto

      Lili Ionita , 21 mai 2014

      Cand vin la masa ? :)

    • Fara foto

      Chitu Andrei , 21 mai 2014

      Ce facem cum pesmetul???

    • Fara foto

      Brinza Lucica-Sabina , 21 mai 2014

      Super reteta! E foare buna ca aperitiv!

    • Fara foto

      Anca Dy , 20 mai 2014

      si colesterolul explodeaza!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

13 voturi

Ingrediente

  • -10 oua fierte
  • tari
  • -2 oua crude
  • -300 g branza de vaci
  • -40 g pesmet
  • -50 g parmezan ras
  • -o legatura de marar
  • -sare
  • piper macinat si nucsoara
  • dupa gust
  • In plus:
  • -3 felii de sunca
  • -3 oua fierte tari
  • -unt pentru uns tava (o tava de chec)

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de

10 voturi    6 comentarii
40 min
Aperitive
Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana

5 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Minitarte cu curd de capsuni

Minitarte cu curd de capsuni

Dupa ce am pregatit aluatul, asa cum am aratat la minitarte vesele,il intindem intr-o foaie mai subtire(va

3 voturi    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Madalina

Puteți folosi oua de prepeliță.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Briose cu cascaval si oua de prepelita Briose cu cascaval si oua de prepelita

Fierbem ouale de prepelita, astfel incat sa fie tari. Cand se racesc, le indepartam coaja. Mixam untul, pana obtinem o spuma. Adaugam,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive