autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
400 g carne tocata de pui, 1 dovlecel mic, 1 mar, 30 g cascaval, 1 ceapa rosie, 4 lingurite zeama de lamaie, 1/2 gogosar acru, 1 ou, 6-8 catei de usturoi, 1 lingurita usturoi granulat, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia iute + dulce, 1/2 lingurita chili, 2 linguri pesmet, 1 lingurita patrunjel uscat, 1 lingura ketchup, 2 lingurite mustar, 3-4 foi de dafin, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.
Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.
Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne.
Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.
Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de carne cu ciuperci

Rulada de carne cu ciuperci

Calesti ceapa in ulei, adaugi carnea tocata,condimentezi,lasi sa scada zeama lasata de carne. Lasi

14 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Piftie de curcan portionata

Piftie de curcan portionata

Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii,

63 voturi    18 comentarii
4h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Merge si ca fel principal, cu o salata buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Rapid si foarte bun.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Arata super !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte gustos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare frumos, gustos, fara indoiala!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bine arata! De prezentare, ce sa mai zic?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Un deliciu si prezentare deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 mar
  • 30 g cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 gogosar acru
  • 1 ou
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lingurite mustar
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Merge si ca fel principal, cu o salata buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Parizer de casa, special pentru copii