autor:

Doina  Varga

» » , Aperitive, Aperitive

Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2010

Ingrediente
400 g carne tocata de pui, 1 dovlecel mic, 1 mar, 30 g cascaval, 1 ceapa rosie, 4 lingurite zeama de lamaie, 1/2 gogosar acru, 1 ou, 6-8 catei de usturoi, 1 lingurita usturoi granulat, 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita boia iute + dulce, 1/2 lingurita chili, 2 linguri pesmet, 1 lingurita patrunjel uscat, 1 lingura ketchup, 2 lingurite mustar, 3-4 foi de dafin, sare, piper, cimbru

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

21 voturi

Mod de preparare

Amestecati carnea tocata de pui cu toate condimentele, oul, pesmetul, mustarul, sare si piper. Zdrobiti 5 catei de usturoi si adaugati-i peste carne impreuna cu uleiul de masline. Omogenizati compozitia. Taiati felii dovlecelul, marul si cascavalul.
Asezati pe bucati de folie de aluminiu felii de mar si dovlecel, un strat de carne de 1,5 cm grosime, acoperiti cu o felie de cascaval, puneti deasupra o felie de ceapa rosie (maslina, rosie, gogosar, etc), indoiti marginile foliei in sus si puneti terinele pe gratar. Lasati la foc mic 15 minute, apoi inca 5 minute la foc mediu.
Scoateti-le pe un platou cu tot cu folie, ca sa nu se scurga zeama de la carne.
Indepartati cu grija folia si decorati platoul cu fasii de gogosar, felii de lamaie, catei de usturoi.
Se serveste cu salate sau muraturi. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terine de pui cu cascaval, dovlecel si mar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • mira (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Merge si ca fel principal, cu o salata buna.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Rapid si foarte bun.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    Arata super !

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      foarte gustos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Tare frumos, gustos, fara indoiala!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte bine arata! De prezentare, ce sa mai zic?

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Un deliciu si prezentare deosebita!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

21 voturi

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de pui
  • 1 dovlecel mic
  • 1 mar
  • 30 g cascaval
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite zeama de lamaie
  • 1/2 gogosar acru
  • 1 ou
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita boia iute + dulce
  • 1/2 lingurita chili
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 lingura ketchup
  • 2 lingurite mustar
  • 3-4 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mira (Chef de cuisine)

Merge si ca fel principal, cu o salata buna.

Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pateu de casa de ficatei de pui