Ingrediente
1 kg ciuperci, 300 gr paine uscata, 2-3 oua, 1 pahar cu lapte, 80 gr branza de oaie rasa, 150 gr felii de bacon, 40 gr unt, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, patrunjel, 1 foaie de dafin, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
11 voturi
Mod de preparare
Se curata si se taie ceapa si se caleste in 30 gr unt,cu usturoiul taiat marunt,foaia de dafin si un pic de patrunjel timp de 10 minute.Se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc inca 10 minute.Se sareaza si pipereaza,se scoate foaia de dafin si se ia de pe foc.Se scurge bine painea si se aseaza din nou in bol,se adauga ciupercile calite,ouale,branza ,patrunjelul taiat ,sare si piper.Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.Se unge cu unt o tava de plum cake ,se adauga hartie de cuptor si apoi imbracam cu feliile de bacon,asezand feliile la baza,una dupa alta lasand sa iasa din forma tavii.Se umple forma cu compozitia de ciuperci.Se indoaie feliile de bacon inspre interiorul tavii,introducand la cuptorul incalzilt deja la 190 grade ,timp de 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa sa se odihneasca cateva minute,Se scoate din tava .se taie felii si se serveste.Pofta buna.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010
Foarte fina si aromata!***** Am cumparat si eu dovleac sa fac placinta cu el; ai creat un decor deosebit de frumos.
vio (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010
felicitari pentru reteta superrrrr
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010
Felicitãri pt. bebe :) Terrina e delicioasã, felicitãri !!!