autor:

ana catalina focsa

» » Aperitive

Terrina de ciuperci cu bacon

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 25 octombrie 2010

Ingrediente
1 kg ciuperci, 300 gr paine uscata, 2-3 oua, 1 pahar cu lapte, 80 gr branza de oaie rasa, 150 gr felii de bacon, 40 gr unt, 1 catel de usturoi, 1 ceapa, patrunjel, 1 foaie de dafin, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata cipercile si se taie felii,apoi bucatele.Se taie painea in cuburi si se intoduce intr-un bol in care turnam laptele.
Se curata si se taie ceapa si se caleste in 30 gr unt,cu usturoiul taiat marunt,foaia de dafin si un pic de patrunjel timp de 10 minute.Se adauga ciupercile taiate si se lasa la foc inca 10 minute.Se sareaza si pipereaza,se scoate foaia de dafin si se ia de pe foc.Se scurge bine painea si se aseaza din nou in bol,se adauga ciupercile calite,ouale,branza ,patrunjelul taiat ,sare si piper.Se amesteca pana obtinem un aluat consistent.Se unge cu unt o tava de plum cake ,se adauga hartie de cuptor si apoi imbracam cu feliile de bacon,asezand feliile la baza,una dupa alta lasand sa iasa din forma tavii.Se umple forma cu compozitia de ciuperci.Se indoaie feliile de bacon inspre interiorul tavii,introducand la cuptorul incalzilt deja la 190 grade ,timp de 30 minute.Se scoate din cuptor,se lasa sa se odihneasca cateva minute,Se scoate din tava .se taie felii si se serveste.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Terrina de ciuperci cu bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote

Rulada de carne tocata cu spanac si rosii cu garnitura de legume sote

Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată şi stoarsă bine, oul, muştarul, ceapa tocată,

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
platou cald

platou cald

Cipercile se spala se rup coditele se umple cu cascaval si se dau la cuptor 15-20 minute. Pieptul

7 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2010

    Minunata si buna pentru tine, ca sa te alimentezi bine sa ai ce trebuie pentru frumusetea din poza! De decor ce sa mai zic!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2010

    Delicioasa.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

    O reteta super buna,iar tartacutele din decor sunt minunate...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Foarte fina si aromata!***** Am cumparat si eu dovleac sa fac placinta cu el; ai creat un decor deosebit de frumos.

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      felicitari pentru reteta superrrrr

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2010

      Felicitãri pt. bebe :) Terrina e delicioasã, felicitãri !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

11 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

97 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

3 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Minunata si buna pentru tine, ca sa te alimentezi bine sa ai ce trebuie pentru frumusetea din poza! De decor ce sa mai zic!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Degetele din ficatel si slaninuta