autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Thumbprint chocolate cookies

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 august 2010

Ingrediente
500 gr faina, 100 gr pudra de cacao, 250 gr zahar brun pudra, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 lingurite scortisoara macinata, 2 lingurite esenta de rom, 100 gr unt, 250 gr ciocolata cu lapte, 180 ml frisca lichida, 2 oua, cirese confiate, nuci, alune etc., gem

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 200°
Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate.Untul cu ciocolata si frisca se topesc impreuna la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca putin.Ouale se bat impreuna cu compozitia cu ciocolata apoi se incorporeaza ingredientele uscate.
Din aluatul obtinut se fac bilute care se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de copt.Fiecare biluta se apasa in centru cu degetul mare pentru a face o mica adancitura.Se asaeza in fiecare adancitura cate o cireasa confiata, nuca/aluna sau cate 1 lingurita de gem.Biscuitii astfel obtinuti se dau la copt 8-10minute pana cand s-au rumenit usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Thumbprint chocolate cookies" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura yami-yami

Prajitura yami-yami

Pandispan: 5 oua (albus, galbenus) se freaca albusurile cu 8 linguri de zahar si o lingura de apa.

84 voturi    25 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ineluse impletite

Ineluse impletite

sursa: http://savalaura.blogspot.com/2007/12/fursecuri-pentru-mos-craciun-inele.html Am pus in robotul

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Andreiu_Elena

    Andreiu_Elena (Maestru bucatar) , 30 aprilie 2014

    Super!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Tare bune!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 august 2010

    O bunatate !

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Ce bine arata ! sigur sunt deliciosi *****

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      Un deliciu...........felicitari...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr pudra de cacao
  • 250 gr zahar brun pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt
  • 250 gr ciocolata cu lapte
  • 180 ml frisca lichida
  • 2 oua
  • cirese confiate
  • nuci
  • alune etc.
  • gem

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Andreiu_Elena (Maestru bucatar)

Super!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gogogsi semi-luna cu glazura de ciocolata