Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potrivita de tare. Se lasa la frigider peste noapte (sau se poate coace atunci, dar peste noapte este mai frageda). In ziua urmatoare se iau din ea bucatele cit o nuca pe care le rulam in palma sub forma de mingi micute. Se aseaza mingile pe o tava cu putina distanta intre ele pentru ca vor creste putin. Cu degetul mare se face cite o adincitura in fiecare unde se pune cu lingurita putin gem. Se coc la foc potrivit pina sunt galben-auriu. Se scot si se ruleaza fierbinti in zahar praf. Atentie: gemul fierbinte arde, asa ca fiti atenti cum lucrati cu ele.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii