Thumbprint cookies (Prajituri cu gem)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g brinza crema Philadelphia
  • 250g unt
  • faina cit cuprinde (cam 500 g) ca sa iasa o coca potrivit de tare
  • gem preferat
  • zahar pudra pentru rostogolirea prajiturilor

Mod de preparare

Untul si brinza se lasa la temperatura casei sa sa se poate lucra cu ele. Intr-un vas se amesteca faina, untul si brinza, din care se face o coca potrivita de tare. Se lasa la frigider peste noapte (sau se poate coace atunci, dar peste noapte este mai frageda). In ziua urmatoare se iau din ea bucatele cit o nuca pe care le rulam in palma sub forma de mingi micute. Se aseaza mingile pe o tava cu putina distanta intre ele pentru ca vor creste putin. Cu degetul mare se face cite o adincitura in fiecare unde se pune cu lingurita putin gem. Se coc la foc potrivit pina sunt galben-auriu. Se scot si se ruleaza fierbinti in zahar praf. Atentie: gemul fierbinte arde, asa ca fiti atenti cum lucrati cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise