autor:

» » Prajituri

TIRAMISU

Autor: Carmen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, 7 oua, 700 gr frisca hullala, 7 linguri de zahar, 600 gr piscoturi pt. tiramisu ( savoyardi), 1 cutie 250 gr mascarpone , 100 gr cafea + 10 linguri zahar + 3 - linguri rom (bautura, nu esenta de rom), 2 pliculete de intaritor de frisca nu neaparat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul. Se pune putin cate putin frisca si mascarpone si praful de intaritor pt frisca si se bate cu mixerul. Se fierbe 100 gr cafea + 10 linguri zahar in 1L apa. Dupa ce se raceste cafeaua se strecoara si se pune romul (cafeau trebuie fiarta nu la filtru). Se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se aseaza un rand de frisca pe deasupra, se aseaza si al doilea rand de piscoturi cu al doilea rand de frisca. La sfarsit se tapeteaza cu cacao ;

Se pune la frigider dupa ce sa umezit cacaoa.



La 1 ou se pune 100 gr frisca si 1 lingura zahar.



In functie de adancimea tavii se pot aseza si 3 randuri de piscoturi cu 3 randuri de frisca.

Se serveste dupa o zi de la preparare.



Mi-a placut mult acest Tiramisu, mai mult decat Tiramisu rețeta originală
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 7 oua
  • 700 gr frisca hullala
  • 7 linguri de zahar
  • 600 gr piscoturi pt. tiramisu ( savoyardi)
  • 1 cutie 250 gr mascarpone
  • 100 gr cafea + 10 linguri zahar + 3 - linguri rom (bautura
  • nu esenta de rom)
  • 2 pliculete de intaritor de frisca nu neaparat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-prajituri cu ciocolata si centru lichid de caramele