TIRAMISU

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 7 oua;
  • 700 gr frisca hullala;
  • 7 linguri de zahar
  • 600 gr piscoturi pt. tiramisu ( savoyardi)
  • 1 cutie 250 gr mascarpone ;
  • 100 gr cafea + 10 linguri zahar + 3 - linguri rom (bautura, nu esenta de rom)
  • 2 pliculete de intaritor de frisca nu neaparat

Mod de preparare

Se bat ouale intregi cu zaharul si un praf de sare pana se topeste zaharul. Se pune putin cate putin frisca si mascarpone si praful de intaritor pt frisca si se bate cu mixerul. Se fierbe 100 gr cafea + 10 linguri zahar in 1L apa. Dupa ce se raceste cafeaua se strecoara si se pune romul (cafeau trebuie fiarta nu la filtru). Se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in cafea si se aseaza un rand de frisca pe deasupra, se aseaza si al doilea rand de piscoturi cu al doilea rand de frisca. La sfarsit se tapeteaza cu cacao ;

Se pune la frigider dupa ce sa umezit cacaoa.

La 1 ou se pune 100 gr frisca si 1 lingura zahar.

In functie de adancimea tavii se pot aseza si 3 randuri de piscoturi cu 3 randuri de frisca.

Se serveste dupa o zi de la preparare.

Mi-a placut mult acest Tiramisu, mai mult decat Tiramisu rețeta originală

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise