autor:

Viviana

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

TIRAMISU

Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Viviana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 martie 2009

Ingrediente
1 pachet de piscoturi, 1 cutie de 250 gr mascarpone, 3 oua, 4 cesti de cafea neindulcita, 1 esenta de migdale de 10 ml, 200 gr zahar, 1 lingura de cacao, un varf de lingura cu sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

82 voturi

Mod de preparare

Separi galbenusurile de albusuri un albus il pastrezi celelate 2 nu-ti trebuiesc. Freci cu mixerul galbenusurile cu zaharul pana ce se topeste tot, pui mascarpone peste galbenusuri si le amesteci omogenizezi bine. Aparte bati albusul de ou spuma cu sarea (sarea accentueaza gustul dulce) si-l torni peste crema de mascarpone. Amesteci cu lingura totul si pui esenta de migdale .

Intre timp, intr-un vas dreptunghiular sau patrat cu peretii inalti pui un rand de piscoturi inmuiate in cafea, un rand de crema si tot asa. La sfarsit termini cu crema deasupra si presari cu strecuratoarea cacao.

O dai la rece, e mai buna a doua zi... pofta buna, in curand voi pune si poze!
Daca ti-a placut reteta noastra "TIRAMISU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu

Tiramisu

Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale albusurile

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga branza Mascarpone

63 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rusu Ilie , 04 august 2013

    o pofta nebuna nebuna nebuna.

  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine) , 11 iunie 2011

    as da orice pentru o lingurita de prajitura

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    ce pofta miai facut....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      raluca , 10 februarie 2010

      o sa o incerc

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 17 august 2009

      E delicios Tiramisu !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      O prajitura delicioasa!

    • Bogdan

      Bogdan (Chef de cuisine) , 29 mai 2009

      Eu fac aceasta reteta cam la fel, insa folosesc o esenta de vanilie, pe care o pun in albusuri si una de rom, pe care o pun in cafea. Oricum prajitura e delicioasa!

    • ecaterina (katy) g.

      ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2009

      Draga Andreea,si eu sunt tanara si deasemeni ma mandresc cu ceea ce stiu si fac,si slav domnului fac pentru ca imi plac dulciurile cu ciocolata si imi place cand cei din jur ma lauda si ma intreaba cum le-am facut.dar,i-am scris si doamnei sau domnisoarei dorina botezatu ca nu e frumos sa jignim munca altora.eu fac tiramisu numai cu smantana grasa ,fara mascarpone si imi iese o crema care se intinde,nu e apoasa.trebuie sa stii si cum adaugi ingredientele.sunt mii de variante de a face tiramisu.Iar tu incearca sa nu arunci cele 2 albusuri,ci sa le bati pe toate 3 cu 2 linguri de zahar.si pune si smantana,macar 200 ml,ii da o aroma deosebita si e prajitura mai racoroasa,mai pufoasa.mult succes si scrie-mi te rog,mai schimbam idei.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2009

      Andreea , de ce presari cacao cu strecuratoarea, te-ai inspirat de undeva ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

82 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de piscoturi
  • 1 cutie de 250 gr mascarpone
  • 3 oua
  • 4 cesti de cafea neindulcita
  • 1 esenta de migdale de 10 ml
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura de cacao
  • un varf de lingura cu sare

Raporteaza reteta

Retete
de Viviana
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Intr-un bol se pune laptele praf,cacao si margarina. Se amesteca bine iar aparte,intr-un ibric pe

47 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Savarina cu galzura de ciocolata

Savarina cu galzura de ciocolata

Bati albusurile spuma cu sarea, pui zaharul 200g apoi galebunusrile, pui faina, praful de copt, margarina

12 voturi    9 comentarii
30 min
Prajituri
Granita de capsuni

Granita de capsuni

Capsunile spalate si taiate in patru se pun in blender cu toate ingredientele de mai sus. Dupa ce

6 voturi    10 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

merisoare de padure (Chef de cuisine)

as da orice pentru o lingurita de prajitura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata