autor:

Stan Elena

» » , Prajituri, Torturi

Tiramisu

Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Stan Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 aprilie 2009

Ingrediente
4 oua, 170 gr.zahar, 2 cutii de mascarpone de 250gr., O cutie mica frisca hulala, Pachet mare de piscoturi ptr.sampanie-cu 4 randuri, 5 cesti de cafea dulce si racita

Dificultate: Medie Timp: 1h

82 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se pune cutia cu mascarpone si se amesteca.Albusurile se bat spuma fara nimic si bezeaua se amesteca cu prima parte.

Separat se face frisca si cand este aprox.tare se amesteca in prima compozitie.

Se face cafeaua mai tare sau ness.,dupa ce se raceste poti sa pui 2-3 linguri de coniac bun

Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea (nu se lasa mult ,doar le bagi si le scoti)apoi se pun in vasul gata pregatit ,uns cu un strat subtire de crema.Se toarna peste piscoturi din crema preparata,apoi alt rand de piscoturi asezate invers,apoi crema si tot asa,cat de inalta vrem sa iasa prajitura.Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.

Se da la rece si se serveste a doua zi.

Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii)sau pe platou.

Pofta buna!

Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Cea mai fina prajitura.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

    Imi place foarte mult aceasta prajitura.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

    Imi place tare mult..Este o prajitura fina si tare,tare delicioasa...

Dificultate

Medie

Timp

1h

82 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 gr.zahar
  • 2 cutii de mascarpone de 250gr.
  • O cutie mica frisca hulala
  • Pachet mare de piscoturi ptr.sampanie-cu 4 randuri
  • 5 cesti de cafea dulce si racita

Raporteaza reteta

Retete
de Stan Elena
CORNURI IN DOUA CULORI

CORNURI IN DOUA CULORI

Se framanta toate si se imparte coca in 2 parti egale. O parte ramane alba si una se pune cacao. Fiecare

51 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Tort la metru

Tort la metru

Se freacă galbenuşurile spumă cu zahărul şi se adaugă treptat apa şi apoi uleiul,praful de

18 voturi    11 comentarii
30h
Torturi
Tort fulger

Tort fulger

Pe un platou aranjeaza un rand de piscoturi, pune bucatele de ananas taiate fin, apoi frisca si tot

0 voturi    1 comentariu
15 min
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Cea mai fina prajitura.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort de cafea (insiropat cu visinata)