Ingrediente
15 piscoturi, 285 ml cafea tare, proaspata, 4 linguri zahar tos, 500 g mascarpone, 2 batoane de vanilie, 140 ml vin santo, coaja si zeama de la o portocala, 100 g ciocolata neagra de buna calitate
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm, si aranjati pe ea piscoturile, asezându-Ie unele peste altele. Îndulciti
cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnam
cafeaua peste piscoturi, având grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit; piscoturile vor începe sa absoarba
cafeaua. În acest rastimp, puneti crema mascarpone într-un bol si bateti-o împreuna cu restul de zahar. Crestati în lung batoanele de vanilie si puneti semintele în balul cu mascarpone, pastrând cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti în continuare, adaugând vinul santo sau sherry-ul. Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale, apoi turnati restul de zeama peste piscoturi. Întindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata (sau taiati-o fâsiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pâna la servire.
O prăjitură foarte asemanatoare cu Tiramisu rețeta originală