autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 11 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 11 mai 2009

Ingrediente
250 gr de biscuiti petite-beurre sau piscoturi, 4 linguri de nescafe, 2 linguri de zahar 1/2 pahar apa, 1 pahar lichior de portocala, 500 gr de brinza grasa ca smintina, 250 gr smintina de frisca, 100 gr praf de zahar, 20 gr de cacao sau viermisori de ciocolata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Chiar daca nu este un Tiramisu rețeta originală, este delicios.



Se amesteca nescafe cu zahar si apa si lichiorul de portocala se incalzeste putin pe foc mic ca sa se formeze un sos. Se freaca brinza cu smintina si praful de zahar intr-o o crema si se adauga 4 linguri din sos.



Intr-o tava dreptunghiulara se aseaza biscuitii inmuiati in sos. Se asaza unul linga altul pina se acopera toata tava, se toarna o parte din crema dupa care se asaza inca un strat de biscuiti si dupa care se adauga restul cremei.



Se netezeste suprafata prajiturii si se presara putina pudra de cacao sau ornamente de ciocolata. Se lasa o noapte la frigider ca sa se patrunda. Este o prajitura rece foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu la cupa

Tiramisu la cupa

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

21 voturi    14 comentarii
20 min
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250 gr de biscuiti petite-beurre sau piscoturi
  • 4 linguri de nescafe
  • 2 linguri de zahar 1/2 pahar apa
  • 1 pahar lichior de portocala
  • 500 gr de brinza grasa ca smintina
  • 250 gr smintina de frisca
  • 100 gr praf de zahar
  • 20 gr de cacao sau viermisori de ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fursecuri cu nuca si cafea