Tiramisu rețeta originală
Modul de preparare este acelasi ca la Tiramisu rețeta originală:
CREMA :
-Se bate usor smantana cu mascarpone si cu 3 linguri de zahar pana se obtine o crema uniforma.
-4 galbenusuri se freaca cu 4 linguri de zahar.
-Se bat albusurile spuma.
-Peste prima compozitie se adauga galbenusurile si apoi albusurile spuma si se amesteca usor .Se da la rece.
Se fac 5 cesti mari de cafea dulce in care se pune , dupa ce se raceste, 2-3 linguri de coniac bun.
Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea, apoi se pun in vasul gata pregatit. Se toarna peste piscoturi din crema preparata, apoi alt rand de piscoturi asezate invers, apoi crema si tot asa , cat de inalta vrem sa iasa prajitura.
Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.
Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii) sau pe platou.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii