autor:

LARISA

» » Prajituri

Tiramisu rețeta originală

Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LARISA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 noiembrie 2009

Ingrediente
- 40 buc. piscoturi Savoiardi, - 500 gr Mascarpone, - 5 oua, - 100 gr zahar, - 3 plicuri de zahar vanilat, - 50 ml lapte, - 300 ml expresso tare, - 50 ml lichior, - cacao pentru pudrat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:



1. Se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un bol termorezistent, adaugam laptele si fierben bain-marine pana cand se ingroasa (mai subtire decat o budinca)

2. Se lasa sa se raceasca bine compozitia. Vedeti ce culoare galbena frumoasa au ouale ecologice.

3. Adaugam branza Mascarpone si omogenizam bine





4. Batem bine cele 5 albusuri cu un praf de sare si le adaugam la compozitia anterioara si omogenizam.

5. Intr-o tava incepem sa aranjam piscoturile: luam fiecare piscot si il inmuiem in cafeaua amestecata cu lichiorul; treceti repede piscotul prin lichid astfel incat sa nu se imbibe prea mult; piscotul e ca un burete si absoarbe foarte repede lichid





6. Dupa ce am aranajat jumatate din piscoturi, turnam jumatate din compozitie si nivelam.

7. Repetam operatiunea cu restul iscoturilor si turnam cealalta jumatate de crema. Nivelam.

8. Cu o strecuratoare mica (de ceai) pudram cu cacao din belsug toata suprafata Tiramisu-ului.

9. Dam la frigider 3-4 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se separa ouale.Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile

18 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Era sambata,afara ploua,era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - 40 buc. piscoturi Savoiardi
  • - 500 gr Mascarpone
  • - 5 oua
  • - 100 gr zahar
  • - 3 plicuri de zahar vanilat
  • - 50 ml lapte
  • - 300 ml expresso tare
  • - 50 ml lichior
  • - cacao pentru pudrat

Raporteaza reteta

Retete
de LARISA
Salata greceasca

Salata greceasca

Salata se spala se curata si se taie fisii late de 2 cm. Ouale se fierb tare si se lasa la racit

13 voturi    4 comentarii
20 min
Salate reci
Pizza casei

Pizza casei

: Se freaca drojdia cu o jumatate lingurita de zahar pana cand se lichefiaza. Se dilueaza cu laptele

12 voturi    5 comentarii
2h
Paste si pizza
Ciorba cu taitei de casa

Ciorba cu taitei de casa

Oasele se spala si se pun la fiert intr-o olala cu 2 l apa. Daca la inceputul fierberii apare spuma,

2 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura Parlament