autor:

buburuza

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat cacao (24 cm):, 6 oua, 100 gr zahar, 50 gr faina, 50 gr cacao, , Ingrediente crema de mascarpone:, 250 ml lapte, 2 galbenusuri, 2 linguri faina/amidon, 4 linguri zahar, 4 linguri frisca, 250 gr mascarpone, , Pentru sirop:, cafea, rom, , Pentru ornat:, 200 gr frisca, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

As fi vrut sa fac Tiramisu rețeta originală, dar pana la urma am facut varianta mea.



Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare.

Punem aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina si il bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-30 minute dupa care il scoatem si il rasturnam pe un gratar unde il vom lasa pana se raceste complet.



Crema: Punem laptele la incalzit pe foc mic. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si faina sau amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecam bine si punem crema pe foc pana se ingroase dupa care stingem focul si acoperim suprafata cremei cu o punguta de plastic si o lasam sa se raceasca complet.

Adaugam treptat in crema rece 3-4 linguri de frisca batuta foarte bine si mascarpone pe care il mixam cateva minute inainte (2-3 minute). Amestecam de jos in sus pana la completa omogenizare. Taiem blatul in doua, asezam prima foaie pe o tava si il insiropam cu un amestec de cafea rece in care am adaugat esenta de rom. Adaugam crema si punem a doua foaie de blat pe care o insiropam cu cafea.

Imbracam tortul cu frisca si il lasam la frigider 4-5 ore. Inainte de a-l servi, il pudram cu cacao si ornam cum dorim.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu la cupa

Tiramisu la cupa

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

21 voturi    14 comentarii
20 min
Retete de Craciun
Tiramisu mai special

Tiramisu mai special

Se bat albusurile spuma cu un varf cutit sare. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana devin

16 voturi    4 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Delicios si frumos prezentat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Bun, frumos, delicios!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      O praji tare buna.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      De obicei reteta de "tiramisu" nu necesita foarte mult timp si munca,dar cred ca te-ai cam complicat cu aceasta reteta...se poate face mult mai rapid ,mai ales crema...!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Zau ca te imbie, imi place cum arata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat cacao (24 cm):
  • 6 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Ingrediente crema de mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina/amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru sirop:
  • cafea
  • rom
  • Pentru ornat:
  • 200 gr frisca
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pandispan cu visine