Tiramisu rețeta originală
As fi vrut sa fac Tiramisu rețeta originală, dar pana la urma am facut varianta mea.
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare.
Punem aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina si il bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-30 minute dupa care il scoatem si il rasturnam pe un gratar unde il vom lasa pana se raceste complet.
Crema: Punem laptele la incalzit pe foc mic. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si faina sau amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecam bine si punem crema pe foc pana se ingroase dupa care stingem focul si acoperim suprafata cremei cu o punguta de plastic si o lasam sa se raceasca complet.
Adaugam treptat in crema rece 3-4 linguri de frisca batuta foarte bine si mascarpone pe care il mixam cateva minute inainte (2-3 minute). Amestecam de jos in sus pana la completa omogenizare. Taiem blatul in doua, asezam prima foaie pe o tava si il insiropam cu un amestec de cafea rece in care am adaugat esenta de rom. Adaugam crema si punem a doua foaie de blat pe care o insiropam cu cafea.
Imbracam tortul cu frisca si il lasam la frigider 4-5 ore. Inainte de a-l servi, il pudram cu cacao si ornam cum dorim.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii