autor:

buburuza

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: buburuza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente blat cacao (24 cm):, 6 oua, 100 gr zahar, 50 gr faina, 50 gr cacao, , Ingrediente crema de mascarpone:, 250 ml lapte, 2 galbenusuri, 2 linguri faina/amidon, 4 linguri zahar, 4 linguri frisca, 250 gr mascarpone, , Pentru sirop:, cafea, rom, , Pentru ornat:, 200 gr frisca, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

As fi vrut sa fac Tiramisu rețeta originală, dar pana la urma am facut varianta mea.



Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao si amestecam usor de jos in sus pana la omogenizare.

Punem aluatul intr-o forma de 24 cm tapetata cu unt si faina si il bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-30 minute dupa care il scoatem si il rasturnam pe un gratar unde il vom lasa pana se raceste complet.



Crema: Punem laptele la incalzit pe foc mic. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul si faina sau amidonul. Turnam laptele fierbinte peste amestecul de galbenusuri, amestecam bine si punem crema pe foc pana se ingroase dupa care stingem focul si acoperim suprafata cremei cu o punguta de plastic si o lasam sa se raceasca complet.

Adaugam treptat in crema rece 3-4 linguri de frisca batuta foarte bine si mascarpone pe care il mixam cateva minute inainte (2-3 minute). Amestecam de jos in sus pana la completa omogenizare. Taiem blatul in doua, asezam prima foaie pe o tava si il insiropam cu un amestec de cafea rece in care am adaugat esenta de rom. Adaugam crema si punem a doua foaie de blat pe care o insiropam cu cafea.

Imbracam tortul cu frisca si il lasam la frigider 4-5 ore. Inainte de a-l servi, il pudram cu cacao si ornam cum dorim.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100 g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat

5 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tort tiramisu cu crema de vanilie

Tort tiramisu cu crema de vanilie

Blatul il pregatim conform retetei expuse, Pregatim crema cu laptele rece mixand la viteza maxima, Insiropam

18 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2011

    ce bun e!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Delicios si frumos prezentat...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

    Bun, frumos, delicios!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      O praji tare buna.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      De obicei reteta de "tiramisu" nu necesita foarte mult timp si munca,dar cred ca te-ai cam complicat cu aceasta reteta...se poate face mult mai rapid ,mai ales crema...!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Zau ca te imbie, imi place cum arata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bunatate....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente blat cacao (24 cm):
  • 6 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 50 gr cacao
  • Ingrediente crema de mascarpone:
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri faina/amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri frisca
  • 250 gr mascarpone
  • Pentru sirop:
  • cafea
  • rom
  • Pentru ornat:
  • 200 gr frisca
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de buburuza
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Muschiul se desface si se bate pe ambele parti, se condimenteaza, se razuie cascavalul, se pun ciupecile,

17 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Prajitura cu gem (de  post)

Prajitura cu gem (de post)

Se amesteca toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune in tava unsa si se da la cuptor. Pofta

42 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Diplomat cu blat

Diplomat cu blat

Se amesteca zaharul cu ouale, zaharul vanilat si gemul,cand sa topit zaharul se adauga faina,amidonul,praful

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bun e!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Biscuiti indragostiti Biscuiti indragostiti

Se pun intr-un vas untul la temperatura camerei, oul, zaharul, amestec de aur, esenta si se amesteca pana la topirea completa a zaharului,

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ness