Tiramisu rețeta originală
Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:
se freaca galbenusurile cu zaharul intr-un vas rezistent la foc, de-abea dupa ce ati amestecat galbenusurile cu zaharul, puteti pune si vasul respectiv, pe foc la bain marie, adaugand laptele, si amestecand bine
trebuie amestecat in vas, la bain marie, deasupra unei cratite cu apa care fierbe.
cand se obtine crema aia groasa , se lasa la racit, iar cand se raceste se pune mascarpone direct din cutia lui.
se adauga albusurile spuma
intr-o tava de chec pui pe fundul ei hartie de copt, ( nu uitati), si apoi puneti din crema obtinuta cateva linguri, intindeti pe fundul formei de chec, apoi puneti un rand de piscoturi inmuiate in cafea rece, piscoturile nu le inmuiati prea mult pt ca se flescaiesc, apoi, puneti iar un rand de crema, iar piscoturi, ultimul rand va fi de crema.
puneti apoi o folie de aluminiu peste forma, o dati la frigider minim 6 ore, apoi, rasturnati continutul peste un platou, nu uitati sa scoateti hartia de copt, pudrati cu cacao.... inainte sa scoateti, cu un cutit lat, treceti in interiorul formei, pe laturi, pt a desprinde si lateralele

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii