autor:

elenita

» » , Prajituri, Torturi

Tiramisu rețeta originală

Autor: elenita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elenita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
4 oua, 7-8 linguri de zahar, 500g branza mascarpone, 3 ceasca cafea, 100ml vin rosu(coniac), 400g piscoturi, cacao pentru ornat, esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

19 voturi

Mod de preparare

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel:

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare

Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla.Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare.Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se face Tiramisu rețeta originală: Mascarponele se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

    Tiramisu e prajitura mea preferata! Arata bine, e un deliciu

  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

    tiramisù....un deliciu de prajitura.

  • pusikmea

    pusikmea (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

    ce bn arata, felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Tiramisu...intotdeauna o prajitura fina.Felicitari!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Arata foarte bine.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Trebuie sa fie gustos acest tiramisu!!!!!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      o bunatate tiramisu

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      delicios!o salvez.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

19 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 7-8 linguri de zahar
  • 500g branza mascarpone
  • 3 ceasca cafea
  • 100ml vin rosu(coniac)
  • 400g piscoturi
  • cacao pentru ornat
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de elenita
frigarui de pui cu legume

frigarui de pui cu legume

Carnea de pui am taiat-o bucatele potrivite,si-am condimentat cu suc de lamaie, paprika,piper,sare

9 voturi    7 comentarii
30 min
Fripturi
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

153 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse
macaroane cu branza

macaroane cu branza

Intr-un castron maricel se amesteca bine branza de vaci, cu zaharul, zaharul vanilat, praful de sare,

10 voturi    5 comentarii
30 min
Budinci

Adina (Chef de cuisine)

Tiramisu e prajitura mea preferata! Arata bine, e un deliciu

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de lamaie