Ingrediente
4 oua, 7-8 linguri de zahar, 500g branza mascarpone, 3 ceasca cafea, 100ml vin rosu(coniac), 400g piscoturi, cacao pentru ornat, esenta de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
19 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul.Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla.Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare.Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema.Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema.Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Pofta buna!
mirey (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
Tiramisu...intotdeauna o prajitura fina.Felicitari!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010
Arata foarte bine.
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
Trebuie sa fie gustos acest tiramisu!!!!!
vio.vio (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
o bunatate tiramisu
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
delicios!o salvez.