autor:

autor

» » Prajituri

Tiramisu

    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
2 pachete de piscoturi,500 gr mascarpone,6 oua,400 gr zahar,200 gr smantana,cacao pt pudrat prajitura,1l cafea neindulcita,un praf de sare, de midgale,esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

300 voturi

Mod de preparare

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi bine.
2.Bati 3 albusuri de ou spuma cu praful de sare si restul de zahar si adaugi peste compozitia cu galbenusuri,mestecand incet si bine.La sfarsit pui smantana si esentele,incorporandu`le in crema.
3.Intr`o tava inalta asezi un rand de piscoturi inmuiate in cafea,torni jumatate din crema peste ele,apoi alt rand de piscoturi plus restul de crema deasupra.
Pudrezi prajitura cu cacao si o dai la rece pana a doua zi (neaparat).
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone,

3 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
TIRAMISU

TIRAMISU

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    elise (Chef de cuisine):

    Am testat si eu, a iesit minunat. Insa am pus doar oua, nu 6 cum scria in reteta, nu a fost nicio problema. Nu mi s-au batut prea bine albsurile, dar rezultatul final a fost peste asteptari, s-a intarit bine, iar gustul...desavarsit!

  • hashul

    hashul (Chef de cuisine):

    delicioasa , cea mai buna prajitura din lume. Am facut-o a doaua oara . Felicitari.

  • DENISIA

    DENISIA (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta sub forma unui tort. Pentru ca la noi in casa nu se bea cafea am folosit crema de wisky amestecata cu lapte pentru insiropat. A iesit delicios. Singura problema este ca nu s-a intarit prea bine, acest lucru facand foarte dificila taierea. :(

  • 24 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Arhip , 25 decembrie 2015

    Am facut aceasta prajitura ca in descrierea de mai sus...nu s-a intarit crema, ca atare a iesit un dezastru. De asemenea cantitatea de zahar este prea mare, as recomanda 200gr, maxim 300 gr zahar.

  • Fara foto

    Marcus Lambert , 29 iulie 2015

    Am pregatit atat de multe retete de tiramisu incat pot sa spun ca nu e o idee buna folosirea albusurilor batute; e preferabila folosirea fristii.

  • Fara foto

    Alina Delia , 09 iunie 2015

    albusurile se incorporeaza incet, cate putin, ca sa nu iasa aerul. Altefel devine moale. In niciun caz nu pui frisca

    • Fara foto

      Alina Delia , 09 iunie 2015

      frisca la mascarpone? nu se face asa ceva!

    • Fara foto

      Alina Delia , 09 iunie 2015

      nu e nevoie de asa ceva, amesteci 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar, cu lingura de lemn pana se deschid la culoare. Apoi incorporezi mascarponele, tot cu lingura. Bati 3 albusuri spuma si incorporezi cate putin, amestecand usor, in crema cu branza. Fara gelatina, fara frisca, fara prostii

    • Fara foto

      Mariana Pop , 27 mai 2015

      Nu gelatina in Ts nuuuu

    • Fara foto

      Anisoara Simionica , 13 martie 2015

      indicat este sa faci crema fiarta adica galb se amesteca cu zaharul apoi se pun la bain mar si cand se raceste se adaoga mascarponele si un pic de frisca . nu se pun albusurile. asa se poate consuma si a doua zi

    • Fara foto

      Percu Petrescu Marilena , 13 aprilie 2014

      albusurile normal se bat spuma deoparte si pe urma se amesteca cu mascarpone si galbenusurile.incercati numai cu mascarpone si fara esente ca iese mult mai bun si e reteta originala de la tiramisu.cu frisca si esente pare mai mult reteta de tort,decat tiramisu.

    • Fara foto

      Domnica Drăghici , 16 februarie 2014

      E folosesc galbenusurile fara albusuri.Se freaca galbenusurile cu zahar pina se face ca o spuma adaugi marscaponenu le bati pea rausi frisca

    • Fara foto

      Mihaela Pascariuapetrei , 22 ianuarie 2014

      e bun si cu frisca

    • Fara foto

      Albu Gabi , 30 noiembrie 2013

      cea mai faina reteta de tiramisu este cea de pe barbatilacratita. e clar, tiramisu se face cu mascarpone. nu au ce cauta frisca, smantana.

    • Fara foto

      Zoicas Viorica , 29 noiembrie 2013

      Se poate amesteca numai cu frisca si nu puneti albusurile, deaceea crema este moale

    • Fara foto

      Lavinia Dragan , 02 septembrie 2013

      ce pot pune in loc de mascarpone.

    • Fara foto

      Tanța Raicu , 16 august 2013

      In reteta sunt 6 oua, de la care folosesti galbenusurile pt.crema, apoi folosesti numai 3 albusuri? see you celelalte 3 ce faci? aici nu am inteles!

    • Fara foto

      Daescu Ana-maria , 16 august 2013

      Pentru a se intari crema folositi un plic de gelatina...lasati cam 10min gelatina in 100ml apa rece, apoi se pune la bain-marie (pe abur) amestecand usor pana se topeste,cateva minute sunt suficiente. Turnati apoi peste crema si lasati 10min la congelator..crema va fi tare garantat

    • Fara foto

      mayan (Bucatar) , 17 decembrie 2010

      Tiramisul asta imi aminteste de scurta mea vizita prin Bistrita ,unde am servit la o cofetaria Aida ,o felie de Tiramisu si o cafea.

    • Fara foto

      anca (Bucatar) , 23 octombrie 2010

      foarte buna!!!!!!!!!!!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Cea mai fina prajitura....

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

      Super, o sa o fac si eu.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Un deliciu.foarte frumos prezentat.Felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte buna prajitura!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Arata tare bine.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

      Ce bun trebuie sa fie! Mñam,mñam.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Delicios,foarte frumos prezentata,felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

300 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete de piscoturi,500 gr mascarpone,6 oua,400 gr zahar,200 gr smantana,cacao pt pudrat prajitura,1l cafea neindulcita,un praf de sare, de midgale,esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

mayan (Bucatar)

Tiramisul asta imi aminteste de scurta mea vizita prin Bistrita ,unde am servit la o cofetaria Aida ,o felie de Tiramisu si o cafea.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu zmeura si biscuiti