autor:

Daniela

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Ingrediente
5 galbenusuri,, 500 g mascarpone,, 1/2 l frisca lichida,, 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker,, 1 cana zahar,, 4 folii de piscoturi,, cafea neagra, cacao .

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si pentru un desert obisnuit si o facem asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.



Se freaca galbenusurile cu zahar ( eu le pun in blender), se adauga frisca , se bate pina ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfirsit se pune praful de vanilie.



Piscoturile se inmoaie in cafea neagra (racita) si se incepe constructia tortului : pe fundul vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un al rind de crema, alte piscoturi si la sfirsit crema.



Peste ultimul strat de crema se presara cacao cernuta si se da la rece pentru minim 4 ore.



Este o reteta simpla, mult mai simpla decat Tiramisu rețeta originală, fara pretentii si garantez reusita tortului pentru oricine il face si respecta reteta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Preparare Tiramisu rețeta originală: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma.

45 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tiramisu

Tiramisu

Va place Tiramisu rețeta originală? E usor si rapid de preparat. Se amesteca cu mixerul galbenusurile

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Catalina, daca pui crema de vanilie, nu se mai simte gustul de ou crud! Este intr-adevar o idee cu aburul, se poate ca o sa fac si eu! Adriana, hai lao felie, ca face bine la suflet !

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

    Mmmmm, ce bun si ce bine arata !!!!! Felicitari si *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    hmm...ce bunatate!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

      Da, delicios... arata bine. Eu galbenusurile le pun pe abur fiindca simt gustul de ou crud... si apoi dak iti mai ramane prajitura pt urmatoarea zi...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 galbenusuri,
  • 500 g mascarpone,
  • 1/2 l frisca lichida,
  • 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker,
  • 1 cana zahar,
  • 4 folii de piscoturi,
  • cafea neagra
  • cacao .

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Daniela (Chef de cuisine)

Catalina, daca pui crema de vanilie, nu se mai simte gustul de ou crud! Este intr-adevar o idee cu aburul, se poate ca o sa fac si eu! Adriana, hai lao felie, ca face bine la suflet !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
eclere gina