autor:

bubulina

» » Prajituri

Tiramisu rețeta originală

Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: bubulina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2012

Ingrediente
400 g piscoturi savoiardi, , 250 g crema mascarpone, , 4 oua, , 4 linguri zahar, , 3 cescute de cafea tare fara zahar, , putina esenta de vanilie, , cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală:



Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;



Se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul;



Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;



Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;



Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;



Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;



Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;



Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;



Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu rețeta originală" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Preparare Tiramisu rețeta originală: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma.

45 voturi    7 comentarii
20 min
Torturi
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală se prepara astfel: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou

19 voturi    8 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi savoiardi
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 cescute de cafea tare fara zahar
  • putina esenta de vanilie
  • cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de bubulina
Gogosari  in otet

Gogosari in otet

Se curata gogosarii de cotor si seminte,se spala bine si se taie sferturi.Peste gogosari se pun:otetul,zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se face aluatul (amestecam toate ingredientele)si se pune la rece o ora. Se imbraca forma de tarta,stratul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cupcakes Cu Champagne Butter Cream