Ingrediente
750 gr mascarpone, 2 pachete piscoturi, 2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml), cacao pentru pudrat, 8 galbenusuri, 1/2 cup zahar(120g), 1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml), 500 ml frisca, ,
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
2 voturi
Mod de preparare
Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde, asa cum prevede si Tiramisu rețeta originală.
Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala. Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu. Felia in sectiune e cam moale, dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat (lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa se intampla cand ai pofticiosi in casa.
Pofta buna!