autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tiramisu

Autor: cosmin (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cosmin (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 iunie 2012

Ingrediente
750 gr mascarpone, 2 pachete piscoturi, 2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml), cacao pentru pudrat, 8 galbenusuri, 1/2 cup zahar(120g), 1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml), 500 ml frisca, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute pana se ingroasa, timp in care se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga si frisca, amestecandu-se cu grija de jos in sus.

Se pregateste cafeaua. Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde, asa cum prevede si Tiramisu rețeta originală.

Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala. Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.

Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu. Felia in sectiune e cam moale, dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat (lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa se intampla cand ai pofticiosi in casa.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 750 gr mascarpone
  • 2 pachete piscoturi
  • 2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
  • cacao pentru pudrat
  • 8 galbenusuri
  • 1/2 cup zahar(120g)
  • 1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
  • 500 ml frisca

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta Simeon al II-lea