autor:

Florenta Dinu

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2012

Ingrediente
800g piscoturi, 750g mascarpone, 500ml frisca lichida, 5 lingurite de ness, 8 oua, 200g+5 lingurite zahar pudra, 2 esente de rom, 50ml lapte, litru cafea (eu am facut un litru de apa cu 2 linguri de zahar si o lingura de cacao).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Crema: 8 galbenusuri + 200g zahar pudra le mixam pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul, apoi adaugam 2 esente de rom si 50ml lapte. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi (deasupra unei cratite cu apa clocotita)si amestecam cu un tel aproximativ 10 minute,pana zaharul se topeste si compozitia incepe sa se ingroase. Luam bolul dupa baia de abur si lasam compozitia la racit.

Intre timp luam 5 lingurite din frisca si restul de frisca il batem.Intr-un alt bol; punem 5 lingurite de ness+5 lingurite de zahar pudra+5 lingurite de frisca lichida si amestecam pana se omogenizeaza.

Punem branza mascarpone intr-un castron incapator si mixam pana se transforma in crema,apoi adaugam compozitia de galbenusuri (rece), mixam pana se omogenizeaza, adaugam frisca, mixam, apoi adaugam compozitia de ness si mixam din nou.

Acum incepem sa asamblam tortul. Inmuiem pe rand piscoturile(in cafea sau apa cu cacao)si nu lasati piscoturile prea mult si le asezam unul langa celalalt ,fara spatii intre ele. Punem crema, apoi trecem la al doilea rand de piscoturi crema, piscoturi si ultimul strat crema. Deasupra pudram cu cacao si il dam la rece pentru 2-3 ore. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu - varianta mea

Tiramisu - varianta mea

Se face intii siropul - se incalzeste laptele se pune cacao si 2 linguri zahar si se face o cacao

10 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tiramisu la cupa

Tiramisu la cupa

Se separa ouale. Galbenusurile se bat foarte bine cu zaharul. Se pun apoi mascarpone si esenta de

21 voturi    14 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    un desert de care nu ma satur niciodata...de fiecare data il savurez cu aceeasi pofta....arata apetisant

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Un desert minunat, foarte bun !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 800g piscoturi
  • 750g mascarpone
  • 500ml frisca lichida
  • 5 lingurite de ness
  • 8 oua
  • 200g+5 lingurite zahar pudra
  • 2 esente de rom
  • 50ml lapte, litru cafea (eu am facut un litru de apa cu 2 linguri de zahar si o lingura de cacao).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi

In bucataria vesela (Chef de cuisine)

un desert de care nu ma satur niciodata...de fiecare data il savurez cu aceeasi pofta....arata apetisant

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu mousse de ciocolata si sos de cirese/zmeura