Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru cafea:
  • 2 cani cafea pregatita tare
  • 2-3 linguri zahar
  • 6 linguri de lichior de ciocolata sau cafea
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 450 - 500 g branza mascarpone
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura de lichior de ciocolata/cafea
  • 2 linguri de vin dulce (Marsala sau Lacrima lui Ovidiu)
  • 1 ceasca de frisca
  • Piscoturi pentru tiramisu
  • Cacao

Mod de preparare

Vom proceda intocmai ca la Tiramisu rețeta originală:

Se bat galbenusurile cu mascarpone, zaharul, lichiorul si vinul (se poate folosi un mixer). Se bate frisca si se incorporeaza cu crema incet cu lingura (pentru a nu se sparge frisca nu se foloseste mixerul).

Se pune intr-o tava dreptunghiulara un strat de crema, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, iar crema, se presara cacao din belsug si se repeta procesul. Si peste ultimul strat de crema se pune un strat de cacao.

Se poate servi si imediat, dar mai buna este daca se tine la frigider peste noapte si se serveste apoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise