autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Marius (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru cafea:, 2 cani cafea pregatita tare, 2-3 linguri zahar, 6 linguri de lichior de ciocolata sau cafea, , Pentru crema:, , 2 galbenusuri de ou, 450 - 500 g branza mascarpone, 1/2 cana de zahar, 1 lingura de lichior de ciocolata/cafea, 2 linguri de vin dulce (Marsala sau Lacrima lui Ovidiu), 1 ceasca de frisca, Piscoturi pentru tiramisu, Cacao

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Vom proceda intocmai ca la Tiramisu rețeta originală:

Se bat galbenusurile cu mascarpone, zaharul, lichiorul si vinul (se poate folosi un mixer). Se bate frisca si se incorporeaza cu crema incet cu lingura (pentru a nu se sparge frisca nu se foloseste mixerul).

Se pune intr-o tava dreptunghiulara un strat de crema, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, iar crema, se presara cacao din belsug si se repeta procesul. Si peste ultimul strat de crema se pune un strat de cacao.

Se poate servi si imediat, dar mai buna este daca se tine la frigider peste noapte si se serveste apoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu reinventat

Tiramisu reinventat

Cu numele de Speculos, se gasesc in comert biscuiti foarte buni, mai ales pentru copii, cu scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru cafea:
  • 2 cani cafea pregatita tare
  • 2-3 linguri zahar
  • 6 linguri de lichior de ciocolata sau cafea
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 450 - 500 g branza mascarpone
  • 1/2 cana de zahar
  • 1 lingura de lichior de ciocolata/cafea
  • 2 linguri de vin dulce (Marsala sau Lacrima lui Ovidiu)
  • 1 ceasca de frisca
  • Piscoturi pentru tiramisu
  • Cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Marius
Tarta cu fructe (mere, visine)

Tarta cu fructe (mere, visine)

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Pandispan cu crema de cacao