Ingrediente
Pentru cafea:, 2 cani cafea pregatita tare, 2-3 linguri zahar, 6 linguri de lichior de ciocolata sau cafea, , Pentru crema:, , 2 galbenusuri de ou, 450 - 500 g branza mascarpone, 1/2 cana de zahar, 1 lingura de lichior de ciocolata/cafea, 2 linguri de vin dulce (Marsala sau Lacrima lui Ovidiu), 1 ceasca de frisca, Piscoturi pentru tiramisu, Cacao
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se bat galbenusurile cu mascarpone, zaharul, lichiorul si vinul (se poate folosi un mixer). Se bate frisca si se incorporeaza cu crema incet cu lingura (pentru a nu se sparge frisca nu se foloseste mixerul).
Se pune intr-o tava dreptunghiulara un strat de crema, un strat de piscoturi inmuiate in cafea, iar crema, se presara cacao din belsug si se repeta procesul. Si peste ultimul strat de crema se pune un strat de cacao.
Se poate servi si imediat, dar mai buna este daca se tine la frigider peste noapte si se serveste apoi.